Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

προβλήματα δημιουργεί παντού η εταιρία που έχει στην Σκόπελο το Παναγία Πάρου και Αλκυόνη

Στα άκρα η αντιπαράθεση NEL - ΠΝΟ


Kλιμακώνεται η αντιπαράθεση μεταξύ της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου και της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας με την αποστολή εξώδικων και από τις δύο πλευρές.

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία με ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι από τις 25/02/2011, η εταιρεία ΝΕL δεσμεύτηκε ύστερα από διαπραγματεύσεις μαζί της να προσλάβει σε καθένα από τα πλοία της «AQUA Hercules» και «Olympus» από 54 ναυτεργάτες, δέσμευση την οποία και υλοποίησε σε σχέση με το πρώτο πλοίο.

Η ΠΝΟ αναφέρει, επίσης, ότι σε εξώδικο που της απεστάλη από τη ΝEL, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι εξαναγκάστηκε να προχωρήσει στην πρόσληψη Ελλήνων ναυτικών και ζητά από την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία την καταβολή των μισθών για τις επιπλέον προσλήψεις.

Σημειώνεται ότι εξώδικο είχε αποστείλει και η ΠΝΟ προς τη ΝEL με το οποίο της ζητούσε να εφαρμόσει τη συμφωνία για ναυτολόγηση Ελλήνων ναυτικών στα δύο προαναφερθέντα πλοία.

Χθες βράδυ, περίπου 10 ναυτεργάτες πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον καταπέλτη του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «AQUA HERCULES» που βρίσκεται στην Επισκευαστική Ζώνη Περάματος και στο οποίο έχουν ολοκληρωθεί οι επισκευστικές εργασίας. Το πλοίο έχει λάβει άδεια απόπλου, ενώ από τη Λιμενική Αρχή Περάματος έχει ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Να σημειωθεί ότι από τις 11 Μαΐου οι ναυτεργάτες έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις σε πλοία της γραμμής Ελλάδας -Ιταλίας που ανήκουν στην πλοιοκτήτρια εταιρεία ΝEL.

Την έναρξη έκαναν με το επιβατηγό-οχηματαγωγό «RUSGAR» με σημαία Μάλτας στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας όπου έπειτα από διαπραγματεύσεις βρέθηκε λύση και το πλοίο απέπλευσε τελικά για Ιταλία.

Οι ναυτεργάτες συνέχισαν τις κινητοποιήσεις τους στο φορτηγό «OLUMPUS» (πρώην Ropax II) στο λιμάνι της Κορίνθου, όπου και εκεί ύστερα από διαπραγματεύσεις με τη ΝΕL έγινε η ναυτολόγηση των Ελλήνων ναυτικών και το πλοίο αναχώρησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger