Σάββατο 28 Μαΐου 2011

στη θαλάσσια περιοχή «ΠΑΝΤΟΥΚΕΙΟΣ» Χίου, υπάρχει ένα σκάφος το οποίο έχει ανατραπεί.


    Σήμερα στις 09:20, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Χίου, ότι στη θαλάσσια περιοχή «ΠΑΝΤΟΥΚΕΙΟΣ» Χίου, υπάρχει ένα σκάφος το οποίο έχει ανατραπεί.

    Άμεσα για το σημείο ξεκίνησαν 2 πλωτά περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής καθώς και περιπολικό όχημα από ξηράς, ενώ με το που έφτασαν στην ανωτέρω περιοχή, διαπίστωσαν ότι το σκάφος είχε βυθιστεί.

    Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία το «ΓΕΩΡΓΙΟΣ» Ν.Χ. 754 στο οποίο επέβαιναν δύο (02) άτομα (ένας 75χρονος και ένας 41χρονος αλλοδαπός), εκτελούσε εργασίες σε τοπική ιχθυοκαλλιέργεια και στην προσπάθεια να ανασύρει, με τον γερανό του, κάποιες καδένες από το βυθό, ανατράπηκε και βυθίστηκε.

    Ο 75χρονος που είχε την διακυβέρνηση του σκάφους, έπεσε στη θάλασσα και βγήκε στο λιμάνι, έχοντας υποστεί τραύματα στο χέρι, ενώ ο 41χρονος αλλοδαπός εγκλωβίστηκε στο γερανό και παρασύρθηκε κατά τη βύθιση του. Στη συνέχεια ο 41χρονος ανασύρθηκε από δύτες παρακείμενης ιχθυοκαλλιέργειας και η σορός του παρελήφθη από το πλωτό περιπολικό, την οποία μετέφεραν στο λιμάνι της Χίου και από εκεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ», ενώ αύριο πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά για διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

    Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν ο 75χρονος κυβερνήτης του «ΓΕΩΡΓΙΟΣ» καθώς και ο 44χρονος εκπρόσωπος της ιχθυοκαλλιέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger