Τρίτη 10 Μαΐου 2011

ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ “ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ”


    Άλλο ένα εργατικό ατύχημα σημειώθηκε στην εταιρεία ΣΕΠ-COSCO και έρχεται να προστεθεί στα αλλεπάλληλα εργατικά ατυχήματα που έχουν γίνει γεγονός που αποκαλύπτει τις αντεργατικές και ανεξέλεγκτες συνθήκες εργασίας που επικρατούν στην «αποκλεισμένη» από κάθε μηχανισμό ελέγχου και συνδικαλιστικής παρουσίας «κινέζικη αποικία».

   

    Η κατάσταση της υγείας του ενός συναδέλφου αξιολογείται ιδιαίτερα σοβαρή, μετά και την 6ωρη χειρουργική επέμβαση που υποβλήθηκε.

   

    Καθημερινά η Εργατική Τάξη ξεζουμίζεται και τροφοδοτεί τους εργοδότες όχι μόνο με φθηνή εργασία, απάνθρωπες συνθήκες εργασίας, απώλεια των συλλογικών καταχτήσεων και δικαιωμάτων, με απολύσεις, με ανεργία και φτώχεια για να μπορούν αυτοί να συνεχίζουν να συσσωρεύουν τα κέρδη τους αλλά και με τις ίδιες τις ζωές ακόμη των εργαζομένων.

   

    Τα συνδικάτα πρέπει τώρα να παρέμβουν δυναμικά και να απαιτήσουν να μπει εδώ και τώρα τέλος στην «ιδιαίτερη μεταχείριση» της Κυβέρνησης απέναντι στη ΣΕΠ, να σταματήσει η ανοχή των θεσμικών οργάνων του κράτους στην εργοδοτική αυθαιρεσία της ΣΕΠ, να σπάσει ο κύκλος σιωπής για την εργασιακή ζούγκλα που επικρατεί στο Λιμάνι που έχουν επιβάλλει τα κυρίαρχα ΜΜΕ.

   

    Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ καταδικάζει και καταγγέλλει το αντεργατικό καθεστώς, την παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας, την έλλειψη μέτρων για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων, την παραβίαση των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών ελευθεριών που κυριαρχεί στην ΣΕΠ.

    Απαιτούμε εδώ και τώρα με την παρουσία και των συνδικαλιστικών οργανώσεων να γίνουν αυστηροί και λεπτομερείς έλεγχοι, για τις συνθήκες εργασίας, την τήρηση και εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, την κατοχύρωση των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών.

   

    Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger