Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Ναυμαχία ΝΕΛ-ΠΝΟ στη σκιά εξώδικων

Οι κινητοποιήσεις των ναυτεργατών στα δύο πλοία της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου (ΝΕΛ) «Hercules» και «Olympus», πρώην «Ropax 1» και «Ropax 2», έχουν προκαλέσει ανταλλαγή εξώδικων ανάμεσα στη ΝΕΛ και την Πανελλήνια Ναυτική Ομποσπονδία (ΠΝΟ).
Χθες η διοίκηση της ΠΝΟ απέστειλε νεότερο εξώδικο προς τη ΝΕΛ ως απάντηση στο εξώδικο της εταιρείας προς την ομοσπονδία στις 26 Μαΐου.
Η ΠΝΟ στο νέο εξώδικό της καταγγέλλει τη συμπεριφορά της ΝΕΛ «ως εντονότατα αντιφατική, περιέχουσα λεκτικές υπερβολές και ψευδέστατους συκοφαντικούς ισχυρισμούς, οι οποίοι συνοδεύονται από απαράδεκτες απειλές και εκβιασμούς σε βάρος των μελών διοίκησης της ΠΝΟ».
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, στις 25 Φεβρουαρίου η ΝΕΛ κατόπιν διαπραγματεύσεων με την ΠΝΟ ανέλαβε τη δέσμευση να προσλάβει από 54 Ελληνες ναυτεργάτες σε κάθε ένα από τα δύο πλοία της, δέσμευση την οποία και υλοποίησε σε σχέση με το πρώτο πλοίο.
«Τώρα έρχεται όψιμα και όλως αντιφατικά και ισχυρίζεται ψευδώς περί δήθεν εξαναγκασμού της από την πλευρά της ΠΝΟ. Ζητεί δε από την Ομοσπονδία να της καταβάλει τους μισθούς τού επιπλέον, δήθεν, ως άνω προσληφθέντος πληρώματος» σημειώνει η ΠΝΟ.
Στο μεταξύ στον καταπέλτη του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Aqua Hercules», με σημαία Βρετανίας, που βρίσκεται στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, έχουν συγκεντρωθεί από το βράδυ της Πέμπτης ναυτεργάτες, μέλη ναυτεργατικών σωματείων.
Οι συνδικαλιστές διαμαρτύρονται για τη μη εκπλήρωση συμφωνίας μεταξύ της πλοιοκτήτριας εταιρείας (ΝΕΛ) και της ΠΝΟ, με αντικείμενο τη ναυτολόγηση σε αυτό Ελλήνων ναυτικών.
Για τις κινητοποιήσεις των ναυτεργατών έχει ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger