Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Χοντραίνει το παιχνίδι: Για άμεση έξοδο από το ευρώ μιλάνε...


Χονδροειδές ψεύδος από το γερμανικό περιοδικό DER SPIEGEL όπου έκανε λόγο για «μυστική σύνοδο» απόψε στο Λουξεμβούργο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης και εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να αποφασίσουν περί της απόφασης που έχει λάβει η ... Ελλάδα για έξοδο από το ευρώ! Για να γράφει τέτοια "τέρατα" το Spiegel φαντασθείτε τις συμβαίνει στο παρασκήνιο των αγορών και τι παιχνίδια παίζονται. 
Το δημοσίευμα προκάλεσε μπαράζ διαψεύσεων (έγραφε ότι επιστρέφουμε στη δραχμή άμεσα). Λίγο μετά την ανάρτησή του στο Ίντερνετ, το δημοσίευμα διαψεύσθηκε κατηγορηματικά από γερμανική κυβερνητική πηγή, αξιωματού ο της ελληνικής κυβέρνησης και εκπρόσωπο του προέδρου του Ecofin, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Αρκετοί ακόμη αξιωματούχοι άλλων χωρών μελών της ευρωζώνης επίσης δήλωσαν άγνοια.
Το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού στο Ίντερνετ «Έξοδος (από την ευρωζώνη) δεν σχεδιάζεται και δεν σχεδιάστηκε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο γερμανός αξιωματούχος. «Εντελώς λάθος» χαρακτήρισε το δημοσίευμα και ο εκπρόσωπος του Γιούνκερ, Γκι Σουλέρ, ο οποίος τόνισε στο πρακτορείο Reuters: «Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι υπάρχει τέτοια συζήτηση». 

«Πηγές του SPIEGEL ONLINE είπαν ότι ο (γερμανός υπουργός Οικονομικών) Σόιμπλε, θα επιδιώξει να εμποδίσει την Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, αν αυτό είναι δυνατό», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο σχετικό δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού, που συνεχίζει: «Θα πάρει μαζί του στη συνάντηση στο Λουξεμβούργο ένα εσωτερικό έγγραφο, το οποίο έχουν προετοιμάσει ειδικοί στο υπουργείο του, και το οποίο προειδοποιεί για πιθανές άκρως αρνητικές συνέπειες, αν η Αθήνα εγκαταλείψει το ευρώ».

Γράφουν οι Γερμανοί: “Τώρα ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αισθάνεται προφανώς δεν έχει καμία άλλη επιλογή: Το SPIEGEL ONLINE έχει πληροφορίες από γερμανικές πηγές που είναι γνώστες της κατάστασης στην Αθήνα, και αναφέρουν ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου εξετάζει το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει το ευρώ και να επιστρέψει στη δραχμή”.
Οι πληροφορίες του Der Spiegel διαψεύστηκαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο. Στο μεταξύ όμως το ευρώ κατρακύλησε έναντι του δολαρίου.
Aν συνέβαινε κάτι τέτοιο, φυσικά θα έπρεπε να αναζητήσουμε την άκρη στην ... άλλη άκρη του Ατλαντικού. Τέτοιες αποφάσεις δεν παίρνονται από μόνο από μια Ελλάδα στην κατάσταση που είναι σήμερα και από μια τέτοια κυβέρνηση "μειωμένης κυριαρχίας"!
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger