Τρίτη 10 Μαΐου 2011

«Πετάνε» οι Θεσσαλοί λόγω φθηνών εισιτηρίων!


Τα ταξίδια στην Αυστρία, στην Ιταλία, στη Γαλλία... και σε άλλα κράτη της Ευρώπης, γίνονται πιο προσιτά και πιο δελεαστικά από άποψη κόστους για όλους τους Θεσσαλούς, με πάμπολλους αεροπορικούς προορισμούς μέσω του αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου Μαγνησίας.
Το ενδιαφέρον Λαρισαίων, Βολιωτών, Τρικαλινών και Καρδιτσιωτών, αποδεικνύεται ιδιαίτερα αυξημένο, αφού εμφανίζονται πρόθυμοι να «πετάξουν» προς άλλους τόπους, σύμφωνα και με τα στοιχεία κίνησης, του αριθμού δηλαδή των επιβατών πτήσεων των αεροπορικών εταιριών που προσγειώνουν τα αεροσκάφη τους στο αεροδρόμιο. Όλα δε δείχνουν πως κάθε χρόνο παρουσιάζεται θεαματική άνοδος της προτίμησης του αεροδρομίου από όλους.
Παράλληλα την προτίμησή τους στις πτήσεις που πραγματοποιούνται από τη Ν. Αγχίαλο, δείχνουν και αρκετοί κάτοικοι της Εύβοιας, της Λαμίας, των Ιωαννίνων, ακόμη και κάτοικοι των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης, γεγονός που μαρτυρά ότι αποτελεί πλέον έναν σταθμό αναχώρησης προς το εξωτερικό, για όλη την Κεντρική Ελλάδα, ξεπερνώντας τα στενά όρια της Θεσσαλίας.
Τόσο το αυξανόμενο ενδιαφέρον αεροπορικών εταιριών κυρίως χαμηλού κόστους να εντάξουν στους σταθμούς τους το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, όσο και οι πολλές επιλογές προορισμών που προσφέρουν, μαρτυρούν ότι το αεροδρόμιο ακολουθεί ανοδική πορεία και τα δεδομένα δείχνουν ότι μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη του τόπου και ακόμη περισσότερο στον τουρισμό της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας.
Διότι ναι μεν οι Θεσσαλοί και μη, έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για ταξίδια στην Ευρώπη μέσω Αγχιάλου, αλλά αντίστοιχα ανάλογο ενδιαφέρον έχει παρουσιαστεί και από ξένους, όπως Γερμανούς, Γάλλους και άλλους Ευρωπαίους, για ταξίδια προς την Ελλάδα, με αφίξεις τους στο αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου.
Ναυλωμένες πτήσεις με ξένους τουρίστες, προσγειώνονται πολύ συχνά στον τόπο μας, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η τουριστική κίνηση που σε άλλη περίπτωση μπορεί και να μην υπήρχε.
Όσον αφορά αναλυτικότερα στις προτιμήσεις των χωρών που επιλέγουν να ταξιδέψουν οι Έλληνες επιβάτες, που αναχωρούν από το εν λόγω αεροδρόμιο, ο αερολιμενάρχης του αεροδρομίου κ. Κώστας Ευσταθίου, παρατηρεί ότι οι περισσότεροι προτιμούν τις πτήσεις και τους προορισμούς της αεροπορικής εταιρίας χαμηλού κόστους «Ryan Air» και ειδικότερα τα ταξίδια για Μιλάνο, Ρώμη, Βρυξέλλες και Φρανκφούρτη. Ένας από τους βασικότερους λόγους που τα επιλέγουν είναι το φθηνό κόστος των εισιτηρίων της εταιρίας.
Σχολιάζοντας τη φετινή αυξημένη κίνηση στο αεροδρόμιο, ο κ. Ευσταθίου επισημαίνει ότι ήταν αναμενόμενη, αφού είναι πολύ μεγαλύτερος ο αριθμός των αεροπορικών εταιριών που προσγειώνουν τα αεροσκάφη τους στο Βόλο, γεγονός που σημαίνει ότι αυξήθηκαν παράλληλα και οι επιλογές προορισμών για τους Έλληνες επιβάτες.
Το ενδιαφέρον των εταιριών φυσικά δεν είναι τυχαίο, καθώς θεωρήθηκε ότι η Ν. Αγχίαλος είναι μια πολύ καλή επιλογή σταθμού τους, που μπορεί να καλύψει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας μας, ο οποίος αναγκαζόταν μέχρι πρότινος να αναχωρεί για τα αεροπορικά ταξίδια του στο εξωτερικό, από Θεσσαλονίκη ή Αθήνα.
Η μεγάλη δε ζήτηση που παρατηρήθηκε για τις πτήσεις τους, το επιβεβαίωσε.
ΟΙ ΠΤΗΣΕΙΣ
Φέτος οι πρώτες πτήσεις ξεκίνησαν στις 27 Μαρτίου 2011 και θα σταματήσουν κατά τα τέλη Οκτωβρίου 2011.
Από τότε μέχρι και τις 30 Απριλίου, σύμφωνα με τον κ. Ευσταθίου,
έχουν καταγραφεί 10.000 αφίξεις και αναχωρήσεις από το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, αριθμός που ξεπερνά κατά πολύ τα περσινά αντίστοιχα δεδομένα.
Αναλυτικότερα οι αεροπορικές εταιρίες και οι πτήσεις τους, είναι οι ακόλουθες:
- «Ryan Air»
Η πρώτη φετινή άφιξη πτήσης της «Ryan Air» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Μαρτίου 2011, από το Μπέργκαμο της Ιταλίας μεταφέροντας 50 επιβάτες, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας έγινε και δεύτερη προσγείωση από τη Φρανκφούρτη.
Η Ryan Air εκτελεί πτήσεις δύο φορές την εβδομάδα προς Ρώμη, Μιλάνο, Βρυξέλλες και Φρανκφούρτη.
- «Air Berlin»
Η Air Berlin, (για τρίτη συνεχόμενη χρονιά) πραγματοποιεί πτήσεις δύο φορές την εβδομάδα κάθε Δευτέρα και Παρασκευή, προς Νυρεμβέργη, Βερολίνο, Ντίσελντορφ, Αμβούργο, Βιέννη και Λονδίνο.
Αυτές θα συνεχιστούν μέχρι και τα μέσα Οκτωβρίου 2011.
Να σημειωθεί ότι η πρώτη πτήση της για φέτος έγινε στις 2 Μαΐου,
από τη Νυρεμβέργη της Γερμανίας στο αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου
Το αεροπλάνο από τη Νυρεμβέργη μετέφερε στη Μαγνησία 100 επιβάτες και στη συνέχεια αναχώρησε από τη Ν. Αγχίαλο, με 70 επιβάτες.
Τα αεροσκάφη της Air Berlin, κάνουν κυκλικό ταξίδι, καθώς συνδέουν τη Μαγνησία με Βιέννη, Νυρεμβέργη, Ντίσελντορφ και Βερολίνο.
- «Transavia»
Οι πτήσεις της εταιρίας Transavia, πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα με προορισμό το Άμστερνταμ.
- «Transavia France»
Πραγματοποιείται μια πτήση την εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Σάββατο από και προς το Παρίσι.
- «Monarch» και «Torair»
Από την Παρασκευή 13 Μαΐου 2011, οι δύο συνεργαζόμενες αεροπορικές εταιρίες ξεκινούν πτήσεις κάθε Παρασκευή (τρεις την ημέρα) με προορισμούς το Λονδίνο και το Μάντσεστερ.
- «Lauda Air»
Η εν λόγω αεροπορική εταιρία δραστηριοποιείται φέτος για πρώτη φορά στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου και θα ξεκινήσει τις πτήσεις της στις 21 Μαΐου, με προορισμό τη Βιέννη. Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο.
-Να σημειωθεί ότι ο Κρατικός Αερολιμένας Νέας Αγχιάλου άρχισε τη λειτουργία του το 1991. Βρίσκεται 26 χλμ. μακριά από την πόλη του Βόλου και είναι εύκολα προσβάσιμος από τον αυτοκινητόδρομο E65. Το αεροδρόμιο έχει εξυπηρετήσει στο παρελθόν την αεροπορική σύνδεση Βόλου-Αθήνας καθώς και πτήσεις τσάρτερ από πολλά μέρη της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger