Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

ΣΕ ΘΕΤΙΚΗ ΤΡΟΧΙΑ ΟΙ ΑΦΙΞΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ

Σε θετική τροχιά κινούνται οι αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από τα προσωρινά στοιχεία που δημοσιοποιεί σήμερα ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και προέρχονται από τα αεροδρόμιο της χώρας και πλέον ο ελληνικός τουρισμός βάζει πλώρη για διψήφιο νούμερο αφίξεων στο...
σύνολο του έτους.
Συγκεκριμένα, το διάστημα Ιανουαρίου - Απριλίου οι αφίξεις αλλοδαπών τουριστών σημείωσαν άνοδο 5,6% σε σχέση με το κακό 2010 φτάνοντας τους 1.147.555 τουρίστες. Εντυπωσιακή είναι ωστόσο η αύξηση που σημειώθηκε το μήνα Απρίλιο για το σύνολο της χώρας πετυχαίνοντας 24,04%, γεγονός που σημαίνει ότι οι μισοί περίπου τουρίστες τους πρώτους μήνες του 2011 αφίχθησαν τον Απρίλιο (541.974).
Σε ό,τι αφορά την κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας, την παράσταση κλέβουν η Ρόδος, η Κως και Ζάκυνθος, οι αυξήσεις των οποίων κινήθηκαν σε υψηλά επίπεδα τον Απρίλιο. Η μεν Ρόδος σημείωσε άνοδο στις αεροπορικές αφίξεις 133,00% τον Απρίλιο και το 119,18% το τετράμηνο, η Κως 600% στο τετράμηνο και 539% τον Απρίλιο, ενώ η Ζάκυνθος 521% στο τετράμηνο και 504% τον Απρίλιο. Να σημειωθεί ότι η απογείωση στα εν λόγω νησιά οφείλεται κατά κύριο λόγω στην έλευση των αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους, ως αποτέλεσμα των ενεργειών του ΥΠΠΟΤ τους τελευταίους μήνες.
Σε ό,τι αφορά το αεροδρόμιο της Αθήνας αν και τα στοιχεία δεν ήταν θετικά, καθώς στο τετράμηνο σημειώνει πτώση 4,94% στις αφίξεις, τον επίμαχο μήνα Απρίλιο κινήθηκε με άνοδο 1,60% και υπάρχει αισιοδοξία για τους επόμενους μήνες όπου θα κορυφωθεί η τουριστική κίνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger