Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Καραγκιοζιλίκια από Λοβέρδο και αστυνομίας σε Ηράκλειο και Αριστοτέλους

 Από Α.Ρ.Σ.Ι.
Αναφορά από το συνάδελφο Μ.Π. στο facebook για τα καραγκιοζιλίκια Λοβέρδου – αστυνομίας  στο Ηράκλειο σήμερα.

 «Αποκλεισμένη μια ολόκληρη περιοχή ακτίνας ενός χιλιομέτρου γύρω από το ξενοδοχείο που θα έδινε συνέντευξη τύπου σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός υγείας Α. Λοβέρδος.  Μια κλούβα των ΜΑΤ αριστερά και μια κλούβα δεξιά κάθετα στο δρόμο της εισόδου του ξενοδοχείου με συνοδεία τα ΜΑΤ φυσικά, 6 τζιπ της αστυνομίας (τουλάχιστον) , ένας γερανός και η κλούβα μεταφορών κρατουμένων... Ολα αυτά για να μην δεχτεί να μιλήσει με ιατρούς, νοσηλευτές, φοιτητές και εργαζόμενους στα νοσοκομεία της Κρήτης!!! Ούτε για αρχηγό κράτους δεν έχουμε ξανασυναντήσει τέτοια μέτρα ασφαλείας, ούτε στους Ολυμπιακούς του 2004!!!

Δακρυγόνα και ασπίδες για ιατρούς και νοσηλευτές!!!!Αυτός είναι ο υπουργός υγείας!!! Αυτός είναι ο υπουργός που αποφασίζει για το παρών και το μέλλον μας!!! Αυτός είναι που αποφασίζει για την υγεία του ελληνικού λαου!!!
Και όλα αυτά σε ένα νησί που η παράταξη του παίρνει από 50 έως 70% στις εκάστοτε εκλογές!!!
Σούργελο στους τουρίστες σε απόγνωση οι καταστηματάρχες για όσα έγιναν για μια απλή συνέντευξη τύπου!!!
Σημειώστε δε ότι ενώ αρνήθηκε να συναντήσει εκπροσώπους ιατρών και εργαζόμενων ( ζήτησε να τους δει μετά την ρίψη δακρυγόνων και τους τραυματισμούς συναδέλφων...) ακολουθεί συνάντηση με εκπροσώπους του ΟΦΗ για να δώσει λύση!!!»


Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας - Απαγόρευαν την είσοδο ακόμη και στους δημοσιογράφους- Η πρόταση της ΔΥΠΕ Κρήτης
Πρωτοφανείς στιγμές "αστυνομοκρατίας" βιώνει σήμερα το Ηράκλειο, και συγκεκριμένα, η περιοχή της Αμμουδάρας. Κλούβες των ΜΑΤ και μία λίστα ... VIP, που αφήνει απέξω ακόμη και τους δημοσιογράφους, δημιουργούν ερωτήματα για το αν στο Ηράκλειο βρίσκεται ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος ... ή ο πλανητάρχης!

Το ξενοδοχείο ήταν απροσπέλαστο, ακόμη κι από πελάτες του, καθώς αποκλείστηκαν και οι δύο είσοδοι με δύο κλούβες των ΜΑΤ, ενώ η είσοδος απαγορεύτηκε για όλους, πλην όσων είναι γραμμένοι στη σχετική λίστα. Στον ίδιο "κανόνα" ακόμη ... και οι δημοσιογράφοι!

Δακρυγόνα ... στους γιατρούς!

Με δακρυγόνα εναντίον των γιατρών και των εργαζομένων στο Βενιζέλειο νοσοκομείο "απάντησαν" τα ΜΑΤ στην απόπειρα των συγκεντρωμένων να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό. Οι εργαζόμενοι στο Βενιζέλειο είχαν "παραταχθεί" μπροστά από μία κλούβα των ΜΑΤ, ενώ η απόπειρά τους να απελευθερωθούν από τον ανθρώπινο κλοίο που είχαν σχηματίσει οι αστυνομικοί, είχε ως αποτέλεσμα μερικές "ψιλές" σε βάρος των συγκεντρωμένων αλλά και τη χρήση χημικών.

Μπροστά από τη δεύτερη κλούβα έχουν συγκεντρωθεί μέλη του ΠΑΜΕ.

Τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας τίθενται σε ισχύ μετά το θερμό επεισόδιο που εκτυλίχθηκε την τελευταία φορά που βρέθηκε στο Ηράκλειο ο Υπουργός (δείτε εδώ τί είχε συμβεί), ενώ παράλληλα εκτιμάται ότι η ατμόσφαιρα είναι επιπλέον τεταμένη λόγω των "φρέσκων" μέτρων, καθώς η σημερινή επίσκεψη Λοβέρδου είναι η πρώτη μετά το Μνημόνιο ΙΙ!


Ο αναπάντεχος αποκλεισμός των δημοσιογράφων από τη σύσκεψη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, ενώ χρειάστηκε τελικά η μεσολάβηση του ειδικού συμβούλου του Θ. Καρούντζου, Στέφανου Μαρκουλάκη, ο οποίος "άναψε" το πράσινο φως για να επιτραπεί η είσοδος στους δημοσιογράφους που "καλύπτουν" την επίσκεψη Λοβέρδου στο Ηράκλειο και τη σύσκεψη για την Υγεία.

Η προκλητική συμπεριφορά... από το πρωί φαίνεται!


Η πρωτοφανής συμπεριφορά, όπως εκδηλώνεται στο Ηράκλειο με τα αστυνομικά μέτρα, ξεκίνησε από το αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος" της Αθήνας, όπου ο Υπουργός και η συνοδεία του προκάλεσαν την καθυστέρηση πτήσης (αλλά και το κοινό αίσθημα).

Σύμφωνα με το fimotro, η πτήση 314 της Aegean, με την οποία έφθασε στην Κρήτη ο Ανδρέας Λοβέρδος και η 6μελής συνοδεία του, καθυστέρησε 20 λεπτά να αναχωρήσει από την Αθήνα για το Ηράκλειο, καθώς όλοι οι επιβάτες έπρεπε να περιμένουν τον υπουργό και τους συνοδούς του να επιβιβαστούν, και μάλιστα (εν μέσω κρίσης) στη Business class!

Τι ειπώθηκε για τα νοσοκομεία της Κρήτης


" Τίποτε δεν θα κλείσει αλλά οι δυνάμεις του ΕΣΥ θα συνενωθούν, τόνισε από το Ηράκλειο ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος που προήδρευσε ευρείας σύσκεψης για την αναδιάρθρωση των νοσοκομείων και των Κ.Υ όλης της χώρας, στο ξενοδοχείο Candia Marris.

Τις δικές της προτάσεις διατύπωσε η διοίκηση της ΔΥΠΕ Κρήτης. Μεταξύ άλλων, προτείνεται η συνδιοίκηση του Βενιζελείου με το ΠΑΓΝΗ αλλά με δύο...διοικητές, η συνένωση των διπλών κλινικών και η συγχώνευση των 6 Κέντρων Υγείας σε τρία.

Για το νοσοκομείο Ρεθύμνου προτείνεται η ενίσχυση και περαιτέρω ανάπτυξή του ενώ για τα Χανιά η πρόταση αναφέρει τη συνδιοίκηση του νοσοκομείου της πόλης με το Θεραπευτήριο Χρόνιων παθήσεων.

Αναφορικά με τα νοσοκομεία του Λασιθίου, προτείνεται είτε η ενσωμάτωση του νοσοκομείου Νεάπολης σε αυτό του Αγίου Νικολάου είτε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κάλυωη συγκεκριμένων - περιορισμένων- περιστατικών από τα νοσοκομεία τη; Ιεράπετρας και της Σητείας και μεταφορά των υπολοίπων στον Άγιο Νικόλαο, είτε η συνδιοίκηση και των τεσσάρων.

Όλα αυτά αυτά θα εξεταστούν και θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις μέχρι την 1η Ιουλίου.

 
Ειρήνη Νταουντάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger