Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Ευρώ ή τανκς;

Εκβιαστικά διλήμματα επιπέδου "Καραμανλής ή τανκς" πρόβαλε σήμερα η Ελληνίδα Επιτρόπος Μαρία Δαμανάκη, αυτά που κάποτε αποδοκίμαζε, λέγοντας ότι αν δεν εγκριθούν τα μέτρα και δεν αποδεχθεί ο ελληνικός λαός την οικονομική εξαθλίωση τότε η χώρα θα τεθεί εκτός ευρωζώνης. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα οικονομικά ζητήματα, Αμαντέου Αλταφάζ, ανέφερε ότι στο Συμβούλιο των υπουργών της ζώνης του ευρώ, όπου συζητούνται όλα τα θέματα που άπτονται του ενιαίου νομίσματος, κανένα κράτος-μέλος δεν έχει θέσει ως σήμερα θέμα εξόδου της Ελλάδας, ή οποιασδήποτε άλλης χώρας, από την ευρωζώνη.
Παράλληλα, η δήλωση Δαμανάκη προκάλεσε και τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Γιάννης Μιχελάκης δήλωσε: «Είναι μεγάλο λάθος να θέλουν ορισμένοι να μετατρέψουν ένα οικονομικό πρόβλημα σε πρόβλημα θεσμών. Διλήμματα, όπως "μέσα ή έξω από την Ευρώπη" και "μέσα ή έξω από το ευρώ", όχι μόνο δεν βοηθούν, αλλά προκαλούν σύγχυση και βλάπτουν σοβαρά τον τόπο».

To σχόλιο του ΛΑΟΣ ήταν: «Που και να μην είχε περάσει από το Πολυτεχνείο η Μαρία τι θα έλεγε…», αλλά η θέση του Γ.Καρατζαφέρη ήταν υπέρ του Μνημονίου και πρόσφατα υπέρ του Μεσοπρόθεσμου σχεδίου εξαθλίωσης...

Το γραφείο Τύπου του Συνασπισμού, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει: «Οι σημερινές δηλώσεις της κ. Δαμανάκη, που αναπαράγουν τη χθεσινή θέση του προέδρου του ΣΕΒ, εντάσσονται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό, με σκοπό τη δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας του λαού και εγκλωβισμού του σε ψεύτικα διλήμματα. Θέλουν να αποκρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για την αντιλαϊκή της πολιτική και να διευκολύνουν τη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας και της κοινωνίας».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger