Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Αντιδράσεις για τις συλλογικές συμβάσεις ναυτεργατών


Την έντονη αντίδραση της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας, που αυτή την περίοδο έχει την πλειοψηφία στην ακτοπλοϊκή αγορά, έχει προκαλέσει η επικύρωση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας των ναυτεργατών για το 2010 και το 2011, από τον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Γιάννη Διαμαντίδη.

Σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο «για επικίνδυνα και ύποπτα πολιτικά παιχνίδια μεταξύ του Υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (σ.σ. η άλλη ένωση των ακτοπλόων, που αυτή την περίοδο δεν έχει την πλειοψηφία στην ακτοπλοϊκή αγορά)» και αναφέρει ότι «οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας θα παραμείνουν ανενεργά έγγραφα».

«Αυτονόητο είναι ότι η μειοψηφία του 10% είναι αδύνατο να επιβάλει αυτό που αυθαίρετα συμφώνησε στην πλειοψηφία του 90%» προστίθεται στην ανακοίνωση, ενώ τονίζει ότι «η κύρωση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας έρχεται να δυναμιτίσει το καλό κλίμα που προ ολίγων ημερών δημιουργήθηκε από την εξαγγελία του κ. πρωθυπουργού για μείωση των μη ανταποδοτικών κρατήσεων του ακτοπλοϊκού εισιτηρίου».

Οι συμβάσεις των ναυτεργατών, που προβλέπουν αυξήσεις 1,5% για το 2010 και 1% για το 2011, υπεγράφησαν στα τέλη Μαρτίου μεταξύ της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, που, ωστόσο, την περίοδο εκείνη είχε την πλειοψηφία της ακτοπλοϊκής αγοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger