Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Μέσα απο την αποδόμηση των συνδικάτων, επιχειρείται η ιδιωτικοποίηση των κερδοφόρων κοινοφελών επιχειρήσεων


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
Σε μια περίοδο που η επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα εντείνεται, που η κοινωνική συνοχή κατεδαφίζεται, οι άνεργοι πλησιάζουν το ένα εκατομμύριο και οι «μερικώς» απασχολούμενοι υπολογίζονται σε δύο εκατομμύρια, η κυβέρνηση, οι εργοδότες, η τρόικα και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης με έναν αξιοθαύμαστο συγχρονισμό στοχοποιούν τα συνδικάτα, δαιμονοποιούν την Συλλογική Δράση.
Παρά τα τεράστια προβλήματα που κουβαλάει το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα και τις συσσωρευμένες πολύμορφες αδυναμίες του, αποτελεί την ιστορική κοινωνική μορφή οργάνωσης των εργαζομένων, που φοβούνται οι καθεστηκυίες εξουσίες. Ο χρόνος της επίθεσης δεν είναι ουδέτερος και τα συνδικάτα που επιλέγουν να διαπομπεύσουν δεν είναι τυχαία.
Χθες διαπόμπευσαν αδιακρίτως ακόμα και το μικρότερο αγωνιστικό σκίρτημα σ' όποιο χώρο και αν εκδηλώθηκε χωρίς καμία αφορμή και αιτία.
Τώρα στο στόχαστρο είναι η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ. Ακριβώς την ώρα που πάρθηκαν αποφάσεις για το ξεπούλημα της μεγαλύτερης δημόσιας επιχείρησης, ακριβώς την ώρα που αναπτύσσονται μεγάλες κινητοποιήσεις, ακριβώς την ώρα που οι κυβερνητικές και οι κομματικές παραινέσεις στους συνδικαλιστές που τους θεωρούσαν δεδομένους φαίνεται να μην ευδοκιμούν.
Επιλέγουν την αποδόμηση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι θα είναι δύσκολη η εκποίηση μιας κοινωφελούς κερδοφόρας επιχείρησης όσο αμύνονται τα Συνδικάτα και οι εργαζόμενοι.
Είναι προφανές ότι αποτελεί μεθοδευμένη και συνειδητή επιλογή η αποδυνάμωση του Συνδικαλιστικού κινήματος. Είναι πλέον αντιληπτό ότι κανένας από όλους αυτούς δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για την εξυγίανση των Συνδικάτων, αντίθετα επιδιώκουν την απονομιμοποίησή τους στην συνείδηση των εργαζομένων.
Τελικά επιδιώκουν την απαξίωση και το «σκότωμα» της ιδέας του Συνδικαλισμού.
Πέρα από όλα αυτά:
Τα Συνδικάτα οφείλουν τώρα, χωρίς άλλη καθυστέρηση να θωρακιστούν από ιδιοτελείς συμπεριφορές ορισμένων στελεχών τους, από παραλείψεις και από πρακτικές που θαμπώνουν την εικόνα τους.
Οφείλουν να συζητήσουν και να υιοθετήσουν έναν Κώδικα δεοντολογίας και συμπεριφοράς που θα θωρακίζει την αξιοπιστία και το κύρος τους, που θα βάζει σε κίνηση μια διαδικασία αυτοκάθαρσης και απαλλαγής τους από όλες τις σκουριές που εμποδίζουν την πορεία του ως μια αναγκαία συνθήκη που θα εξασφαλίζει μια δυναμική επανεκκίνηση του συνδικαλιστικού κινήματος ικανού να ανταποκριθεί στις σημερινές αυξημένες ανάγκες, ικανού να αντέξει στις σκόπιμες και συγχρονισμένες επιθέσεις οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων.
Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ με βάση αυτές τις επισημάνσεις υπερασπίζεται τα Συνδικάτα που σήμερα βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα μιας σχεδιασμένης και ύπουλης επίθεσης χωρίς τέλος. Συνεχίζει να εργάζεται για τον άμεσο συντονισμό χωρίς άλλες καθυστερήσεις όλων των Συνδικάτων στις ΔΕΚΟ, για ενιαίο αγώνα απέναντι στις εξαγγελίες της κυβέρνησης κόντρα σ' ένα κύμα γενικευμένων και απαράδεκτων ιδιωτικοποιήσεων.
Στηρίζουμε τον Αγώνα για την περιφρούρηση της τελευταίας μεγάλης δημόσιας επιχείρησης. Για μια πορεία ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού της προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και των καταναλωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger