Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια πλοίου και επιβατών

Με αφορμή τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με την δρομολόγηση του Ε/Γ-Ο/Γ ΔΙΑΓΟΡΑΣ της εταιρείας BLUE STAR FERRIES στην γραμμή ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΣΥΜΗ-ΡΟΔΟΣ αναρωτιόμαστε...

Την πρώτη φορά που έγινε λόγος για την δρομολόγηση του ίδιου πλοίου στην ίδια γραμμή και συγκεκριμένα στις 22 Δεκεμβρίου 2006, το πλοίο εκτέλεσε δοκιμαστικό πλού για τον λιμένα της ΣΥΜΗΣ με πλοίαρχο τον «θρύλο» της ελληνικής ακτοπλοΐας καπετάν ΚΩΣΤΑ ΤΖΩΡΤΖΗ για να διαπιστώσει κατά πόσο ήταν εφικτή η ασφαλής πρόσδεση του πλοίου στον λιμένα λόγω δυσανάλογων μεγεθών πλοίου-λιμένα και τουμπαριστών μηχανών, οπότε και αποφάνθηκε ότι το Ε/Γ-Ο/Γ ΔΙΑΓΟΡΑΣ δεν μπορεί να καταπλεύσει ασφαλώς στον λιμένα ΣΥΜΗΣ λόγω περιορισμένου χώρου διενέργειας χειρισμών πρυμοδέτησης (μανουβράρισμα).

Κατόπιν τούτου το πλοίο ουδέποτε κατέπλευσε στον λιμένα ΣΥΜΗΣ αλλά εισέπραττε κανονικά την επιδότηση της γραμμής σαν να προσέγγιζε κανονικά στην ΣΥΜΗ.

Μετά από 5 χρόνια το ίδιο πλοίο θα ξαναεκτελέσει δοκιμαστικό πλού για να διαπιστώσει εκ νέου αν μπορεί να προσεγγίσει στον λιμένα της ΣΥΜΗΣ και απλά αναρωτιόμαστε τι έγινε ξαφνικά :

Μίκρυνε το πλοίο ;
Μεγάλωσε το λιμάνι ;

Μήπως ο πλοίαρχος διαπίστωσε «αδυναμία» ασφαλούς πρόσδεσης κατ εντολή της πλοιοκτήτριας εταιρείας γιατί έτσι «βόλευε» κάποιους ;

Γιατί αν όντως ξαφνικά τώρα διαπιστωθεί η «ασφαλής» πρόσδεση του ίδιου πλοίου στον ίδιο λιμένα τότε κάποιοι θα πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα των επιδοτήσεων που εισέπρατταν τότε, και η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ να προβεί σε διώξεις στους υπεύθυνους από όπου και αν προέρχονται περί ψευδών δηλώσεων.

Αν όμως ο καπ. Τζωρτζής είχε δίκιο τότε κάποιοι στο βωμό του κέρδους θα θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια πλοίου και επιβαινόντων!!!

Το αρμόδιο Υπουργείο πρέπει άμεσα να επιληφθεί της κατάστασης άλλως θα είναι συνυπεύθυνο.!!!!

ΑΝΑΓΩΣΤΗΣ
http://parapona-rodou.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger