Κυριακή 8 Μαΐου 2011

8 νεκροί και 50 τραυματίες από επίθεση μουσουλμάνων σε χριστιανούς στην Αίγυπτο

εδώ η μουσουλμάνοι κλείνουν τους δρόμους για προσευχή ακούς κύριε δρούτσα?



ImageΆφθονο αίμα χύθηκε χθες στην Αίγυπτο κατά την διάρκεια επίθεσης μουσουλμάνων σε Χριστιανούς Κόπτες. Οκτώ νεκροί και περισσότεροι από 50 τραυματίες είναι ο νεότερος απολογισμός από τις συγκρούσεις του Σαββάτου.
Λίγη ώρα μετά τα επεισόδια κόπτες χριστιανοί συγκεντρώθηκαν μπροστά στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κάιρο και είπαν ότι θα μείνουν εκεί ώσπου να συναντηθούν με τον αμερικανό πρέσβη για να συζητήσουν τις ‘αδικίες’ που υφίσταται η μειονότητα.
Οι σχέσεις μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών έχει υπάρξει αφορμή να ξεσπάσουν επεισόδια βίας -- και οι δυο πλευρές απαγορεύουν στις γυναίκες τους να παντρεύονται αλλόδοξους.
Τον Μάρτιο, 13 άνθρωποι είχαν βρει το θάνατο σε διαδογματικές ταραχές στη συνοικία Μανσιγέτ Νασρ μετά τον εμπρησμό μιας εκκλησίας στο χωριό Σολ, νότια της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.
Ένας στρατηγός που μίλησε στο ιδιωτικό αιγυπτιακό τηλεοπτικό δίκτυο ON-TV δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις «δε θα επιτρέψουν σε καμιά θρησκεία να επιβάλει την ηγεμονία της στην Αίγυπτο» και πρόσθεσε ότι όσοι συμμετείχαν στα επεισόδια θα συλληφθούν και θα τιμωρηθούν αυστηρά.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν οι συντηρητικοί ισλαμιστές έκαναν πορεία σε κοπτική εκκλησία όπου πίστευαν ότι βρισκόταν μια νεαρή γυναίκα που προσηλυτίστηκε στο ισλάμ και παντρεύτηκε ένα μουσουλμάνο. Μετά από φραστικό επεισόδιο με ανθρώπους που φρουρούσαν την εκκλησία υπήρξαν ανταλλαγές πυρών και γενικευμένα επεισόδια μεταξύ πολιτών. Επενέβησαν ο στρατός κι η αστυνομία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger