Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

«Χτυποκάρδια» για 2.150 υποψηφίους των φετινών εξετάσεων στη Μαγνησία




Αρχίζουν αύριο Πέμπτη 12 Μαΐου οι πανελλαδικές εξετάσεις με τους υποψηφίους να εξετάζονται στο μάθημα γενικής παιδείας «Νεοελληνική Γλώσσα». Οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέλθουν στο εξεταστικό κέντρο τουλάχιστον μέχρι τις 8 το πρωί, ενώ οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν μισή ώρα αργότερα. Οι πανελλαδικές εξετάσεις θα τελειώσουν στις 25 Μαΐου με το επιλεγόμενο μάθημα γενικής παιδείας «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας». Συνολικά οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων από το νομό Μαγνησίας από τα Γενικά Λύκεια και τα Επαγγελματικά Λύκεια ανέρχονται περίπου στους 2.150.

Ρεπορτάζ:
ΦΩΤΗΣ ΣΠΑΝΟΣ

Από αύριο εξετάζονται οι υποψήφιοι των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων καθώς και οι υποψήφιοι από τα Επαγγελματικά Λύκεια οι οποίοι θέλουν να πετύχουν και σε κάποιο ΑΕΙ και εντάσσονται στην Ομάδα Β’.
Ως γνωστόν οι υποψήφιοι από τα Γενικά Λύκεια εξετάζονται σε έξι μαθήματα, δύο γενικής παιδείας και τέσσερα ειδικότητας. Οι υποψήφιοι της Ομάδας Β΄ εξετάζονται επίσης σε έξι μαθήματα, εκ των οποίων τα τέσσερα είναι κοινά με αυτά των συνυποψηφίων τους από τα Γενικά Λύκεια και τα δύο είναι της ειδικότητάς τους από τα ΕΠΑΛ.
Οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους της ομάδας Α’ των Επαγγελματικών Λυκείων, δηλαδή αυτοί που ζητούν να πετύχουν μόνο στα ΤΕΙ, θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 19 Μαΐου και θα τελειώσουν την Τετάρτη 1η Ιουνίου.
Στο διάστημα αυτό οι υποψήφιοι θα διαγωνιστούν σε τέσσερα μαθήματα, δύο γενικής παιδείας και δύο ειδικότητας.
Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσουν το Σάββατο 11 Ιουνίου και τελειώσουν στις 20 Ιουνίου.
Φέτος οι εξετάσεις αρχίζουν νωρίτερα από κάθε άλλη φορά. Επίσης για πρώτη φορά φέτος οι υποψήφιοι του Εσπερινού Λυκείου θα διαγωνιστούν το πρωί.
Πανελλαδικά οι υποψήφιοι στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις ανέρχονται στους 116.000. Από τους 116.000 υποψηφίους οι 92.259 προέρχονται από τα ημερήσια Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ (Ομάδα Β’), οι 1.068 από τα Εσπερινά Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ (ομάδα Β’), οι 22.100 από τα ημερήσια ΕΠΑΛ (Ομάδα Α’), και οι 1.133 από τα Εσπερινά ΕΠΑΛ (Ομάδα Α’).
Στις πανελλαδικές εξετάσεις από το νομό Μαγνησίας συμμετέχουν περίπου 1600 υποψήφιοι εκ των οποίων οι 1.337 προέρχονται από τα ημερήσια Γενικά Λύκεια ως τελειόφοιτοι, οι 244 είναι απόφοιτοι, ενώ υπάρχουν και 19 υποψήφιοι από τα Επαγγελματικά Λύκεια.
Στο νομό Μαγνησίας συνολικά οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων από Γενικά Λύκεια και Επαγγελματικά Λύκεια ανέρχονται στους 2.150.
Επίσης στους 14 ανέρχονται οι υποψήφιοι που θα εξεταστούν προφορικά, αφού εντάσσονται στην κατηγορία των «φυσικώς αδυνάτων».

Εξεταστικά κέντρα
Τα εξεταστικά κέντρα που θα λειτουργήσουν στη Μαγνησία, είναι τα εξής: 1ο Γενικό Λύκειο Βόλου, 2ο Γενικό Λύκειο Βόλου (στο οποίο θα εξεταστούν και οι υποψήφιοι από το 8ο Γενικό Λύκειο Βόλου, το Εσπερινό Λύκειο και τη Β’ ομάδα του 4ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας), 3ο Γενικό Λύκειο Βόλου, 4ο Γενικό Λύκειο Βόλου, 5ο Γενικό Λύκειο Βόλου, 6ο Γενικό Λύκειο Βόλου, 7ο Γενικό Λύκειο Βόλου (στο οποίο θα εξεταστούν και οι υποψήφιοι από το Μουσικό Σχολείο Βόλου καθώς και τη Β’ ομάδα από το 3ο ΕΠΑΛ Βόλου), 1ο Γενικό Λύκειο Νέας Ιωνίας, 2ο Γενικό Λύκειο Νέας Ιωνίας (συμμετέχουν και οι υποψήφιοι από τη Β’ ομάδα του 2ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας), Γενικό Λύκειο Αγριάς (όπου μετέχουν και οι υποψήφιοι από τη Β’ ομάδα του ΕΠΑΛ Αγριάς), Γενικό Λύκειο Αργαλαστής (στο οποίο θα εξεταστούν και οι υποψήφιοι από τις Λυκειακές Τάξεις Τρικερίου), Γενικό Λύκειο Ζαγοράς, Γενικό Λύκειο Τσαγκαράδας, Γενικό Λύκειο Βελεστίνου (στο οποίο θα εξεταστούν και οι υποψήφιοι από το Γενικό Λύκειο Καναλίων το οποίο από του χρόνου δεν θα λειτουργεί), Γενικό Λύκειο Νέας Αγχιάλου, Γενικό Λύκειο Αλμυρού, Λυκειακές Τάξεις Σούρπης (όπου θα εξεταστούν και οι υποψήφιοι Πτελεού), Γενικό Λύκειο Σκιάθου, Γενικό Λύκειο Σκοπέλου (όπου θα εξεταστούν και οι υποψήφιοι από τις λυκειακές τάξεις Γλώσσας), Γενικό Λύκειο Αλοννήσου.
Απαγορεύεται η είσοδος υποψηφίων στο χώρο των εξετάσεων με βιβλία ή σημειώσεις, κινητά τηλέφωνα, η χρήση διορθωτικού και υπολογιστικών μηχανών. Ο κάθε υποψήφιος πρέπει να φέρει μαζί του το δελτίο υποψηφίου, το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο, δύο στιλό διαρκείας (μπλε ή μαύρο), γομολάστιχα, και γεωμετρικά όργανα, ενώ αν το επιθυμεί μπορεί να έχει μαζί του ένα θερμός με νερό ή αναψυκτικό.
Χθες οι μαθητές των Α’ και Β’ τάξεων πήραν το πρόγραμμα των ενδοσχολικών εξετάσεων, ενώ εστάλη από τα Λύκεια και η προφορική βαθμολογία των υποψηφίων της Γ’ Τάξης στο Yπουργείο Παιδείας για να καταχωρηθεί σχετικά με τον υπολογισμό με το γραπτό βαθμό των πανελλαδικών εξετάσεων των υποψηφίων.
Σήμερα οι μαθητές δεν θα προσέλθουν στα σχολεία.
http://deliverme.gr/?p=8151

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger