Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Η Περιφέρεια στο «Ταξίδι 2011» της Λευκωσίας


Tην πορεία προβολής των προορισμών της στο διεθνή χάρτη τουρισμού συνέχισε με επιτυχία η Περιφέρεια Θεσσαλίας, συμμετέχοντας από τις 29 Απριλίου έως και την 1η Μαΐου στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση «Ταξίδι 2011» στη Λευκωσία Κύπρου.
Η Θεσσαλία συμμετείχε στο μεγαλύτερο αυτό εκθεσιακό φόρουμ τουρισμού της Κύπρου για πρώτη χρονιά συλλογικά ως Περιφέρεια και για 9η συνεχή χρονιά μέσα από τις προηγούμενες συμμετοχές του νομού Μαγνησίας, προβάλλοντας ολοκληρωμένα τη φυσιογνωμία της θεσσαλικής γης μέσα από ηλεκτρονικό κι έντυπο υλικό σε δικό της περίπτερο.
Στη φετινή έκθεση, που πραγματοποιήθηκε όπως κάθε χρόνο στα 2.000 τ.μ. εκθεσιακού χώρου στην Αρχή Κρατικών Εκθέσεων Κύπρου, συμμετείχαν 42 εκθέτες από οργανισμούς ταξιδίων, αεροπορικές εταιρίες, αλυσίδες κυπριακών και ξένων ξενοδοχείων, περιφερειακούς τουριστικούς οργανισμούς Κύπρου και Ελλάδας, κ.ά. εμπλεκομένων φορέων στον τομέα των ταξιδίων και του τουρισμού, ενώ οι επισκέπτες, τόσο Κύπριοι όσο και ξένοι που διαμένουν στη Λευκωσία, ξεπέρασαν τους 6.000. Τα εγκαίνια της έκθεσης τέλεσε ο υπουργός Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντώνης Πασχαλίδης.
Επισκεπτόμενος το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας ο κ. Βίκτωρ Μαντοβάνι, πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ο οποίος Σύνδεσμος διοργανώνει κάθε χρόνο την έκθεση), ανέφερε ότι η Ελλάδα και ιδιαίτερα η Θεσσαλία αποτελεί αγαπημένο προορισμό των Κυπρίων για ταξίδι στο εξωτερικό. Οι Κύπριοι αύξησαν τα ταξίδια τους στο εξωτερικό, σύμφωνα με περσινά στατιστικά στοιχεία, καθώς το 2010 αποτέλεσε χρονιά ρεκόρ, αφού πραγματοποιήθηκαν 1.246.373 ταξίδια από τους κατοίκους της Κύπρου σε σύγκριση με 1.173.000 το 2009, καταγράφοντας αύξηση 6,3%, ενώ σε σχέση με το 2008 η αύξηση ήταν 3%. Από αυτά, οι 787 χιλιάδες ήταν καθαρά για σκοπούς διακοπών με κύριο προορισμό να παραμένει η Ελλάδα. Γοητευμένος από τους θεσσαλικούς προορισμούς και την αποτελεσματική δουλειά που συντελείται για την προβολή τους, δήλωσε και ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού κ. Αλέκος Ορουνιώτης, που επισκέφτηκε το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Εξάλλου, την επιτυχή παρουσίαση των θεσσαλικών τόπων εξήρε και ο νέος οικονομικός-εμπορικός σύμβουλος της Ελληνικής Πρεσβείας στη Λευκωσία, κ. Βασίλης Σκρονιάς, κατά την επίσκεψή του στο περίπτερό μας.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στους επισκέπτες της έκθεσης αλλά και σε τουριστικούς πράκτορες κι επαγγελματίες τουρισμού, μοιράστηκαν πάνω από 6.000 έντυπα, dvd, αφίσες και χάρτες ενώ με ικανοποίηση παρατηρήθηκε ότι οι προορισμοί της Θεσσαλίας ήταν ήδη γνωστοί και αγαπημένοι με αρκετούς επισκέπτες να θέλουν να επαναλάβουν το ταξίδι στα μέρη μας. Ακόμη, όπως επεσήμανε ο κ. Ευάγγελος Κάβουρας (Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων) που εκπροσώπησε την Περιφέρεια Θεσσαλίας στην έκθεση, παρατηρήθηκε η έντονη επιθυμία από το κοινό της έκθεσης να δρομολογηθεί αεροπορική σύνδεση μεταξύ της Κύπρου και του αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου ώστε να διευκολύνεται η μετάβασή τους στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger