Σάββατο 14 Μαΐου 2011

ΠΡΟΣ ΤΟ ΒΟΛΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΚΑΤΑ 20% Αναμένεται αυξημένη τουριστική κίνηση με κρουαζιερόπλοια (ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ @@@@@@)


Αυξημένη κατά 20% εκτιμάται ότι θα είναι φέτος η τουριστική κίνηση προς Βόλο, από και προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων με τα κρουαζιερόπλοια. Αυτό τονίστηκε σε χθεσινή σύσκεψη στην οποία προήδρευσε ο διοικητής της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος, πλοίαρχος Θεοδ. Κλιάρης, με τους διοικητές 10 Λιμεναρχείων της περιφέρειας και δύο Λιμενικών Σταθμών, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Οργανισμού Λιμένος Βόλου. Επισης αναφερθηκε ότι οι Λιμενικές Αρχές είναι σε ετοιμότητα για την ομαλή διακίνηση επιβατών και οχημάτων στα επιβατικά πλοία.
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι λιμενάρχες Βόλου, Χαλκίδας, Καρύστου, Κύμης, Αιδηψού, Αταλάντης, Αγ. Κωνσταντίνου, Σκιάθου, Σκοπέλου, Αλοννήσου κ.ά. και σκοπό της ήταν να γίνει ανταλλαγή απόψεων για την εξέλιξη διαφόρων θεμάτων, τις λιμενικές υποδομές και σε ποιο στάδιο βρίσκονται, αλλά και να εξεταστούν τα προβλήματα που υπάρχουν ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, με στόχο την ομαλή διακίνηση επιβατών και οχημάτων στα επιβατικά πλοία.
«Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, φαίνεται να υπάρχει μια αύξηση του 20% του τουρισμού προς τα νησιά, κάτι που ενισχύεται και από τα κρουαζιερόπλοια που καταπλέουν στο λιμάνι του Βόλου, που φέτος αυξάνονται στο διπλάσιο, απ’ ό,τι πέρυσι», τόνισε σε δηλώσεις του ο Θεόδ. Κλιάρης.
Ήδη, ανέφερε, έχει γίνει ο σχεδιασμός για περισσότερα μέτρα ασφαλείας και ετοιμότητα, αλλά πάντα πρέπει να βλέπουμε όλα τα ζητήματα σε πιο τακτική βάση, για να αντιμετωπίζονται τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται.
http://www.eleftheria.gr/viewarticle.asp?aid=28736&pid=12&CategoryID=12

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger