Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Εκκίνηση για τα κρουαζιερόπλοια

Εκκίνηση για τα κρουαζιερόπλοια
Εφθασε χθες στο λιμάνι του Βόλου το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για τη φετινή περίοδο. Πρόκειται για το Black Watch που έφθασε στο Βόλο στις 8 το πρωί από τη Μύκονο και το οποίο αναχώρησε στις 5 το απόγευμα με επόμενο προορισμό του ταξιδιού του τη Σμύρνη. Το πλοίο μεταφέρει 770 επιβάτες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία Εγγλέζους. Το πλοίο έχει μήκος 205 μέτρα μήκος και 330 άτομα προσωπικό. Οι περισσότεροι από τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου μετέβησαν στα Μετέωρα, αρκετοί ωστόσο ήταν αυτοί που προτίμησαν να μείνουν στο Βόλο και βοηθούντος και του καλού καιρού να κάνουν βόλτες στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, δίνοντας μία ξεχωριστή νότα στην εμπορική αγορά.
Επόμενη προγραμματισμένη άφιξη κρουαζιερόπλοιου στο λιμάνι του Βόλου είναι στις 17 Απριλίου με το πλοίο Costa Allegra που θα έλθει προερχόμενο από Κωνσταντινούπολη και που μετά το Βόλο θα κατευθυνθεί στον επόμενο προορισμό του που είναι το λιμάνι του Πειραιά.
Σημειώνεται ότι κατά τη φετινή περίοδο έχουν ήδη γνωστοποιηθεί στο Γραφείο Κίνησης του επιβατικού λιμένος Βόλου 21 αφίξεις από τον Άγγελο Πετεινάρη και το ναυτιλιακό γραφείο «ΙΩΛΚΟΣ», τριάντα αφίξεις από το ναυτιλιακό γραφείο Παπαγεωργίου και μία άφιξη από το πρακτορείο του Π. Φλώκα. Ο παραπάνω αριθμός ενδέχεται να αυξηθεί λόγω της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στον ευρύτερο αραβικό χώρο.
Σύμφωνα με τις κρατήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα από τους τοπικούς πράκτορες των εταιριών στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου οι αφίξεις μέσα στο 2011 θα είναι αυξημένες κατά 50% σε σύγκριση με το 2010 και 20% σε σχέση με το 2009.
Η αύξηση της κρουαζιέρας τη φετινή χρονιά στο λιμάνι του Βόλου -που μπορεί να αυξηθεί ακόμη περισσότερο λόγω των εξελίξεων που υπάρχουν στον αραβικό χώρο- αναμένεται να καταγράψει θετικό πρόσημο και για τα επόμενα χρόνια. Από την επόμενη χρονιά οι αυξημένες προσδοκίες για αύξηση των επιβατών κρουαζιέρας στα μεγάλα ελληνικά λιμάνια της χώρας αποδίδεται στην άρση του καμποτάζ και στην κινητικότητα που επιδεικνύουν τα συναρμόδια υπουργεία Πολιτισμού - Τουρισμού και Θαλασσίων Υποθέσεων που έχουν αποδυθεί σε υψηλόβαθμο κυβερνητικό επίπεδο σε έναν αγώνα δρόμου, προκειμένου να προβάλλουν και να διαφημίσουν την ελληνική αγορά στις μεγάλες εκθέσεις τουρισμού και κρουαζιέρας, όπως αυτή που έγινε πρόσφατα στο Μαϊάμι των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η τελευταία άφιξη κρουαζιερόπλοιου στο Βόλο για τη φετινή περίοδο είναι προγραμματισμένη για τις 23 Νοεμβρίου.
http://www.taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger