Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Εφυγε ο Βαγγέλης Βιολέττας

Εφυγε ο Βαγγέλης Βιολέττας
Θλίψη προκάλεσε στην κοινωνία της Σκιάθου, αλλά και ευρύτερα, η είδηση του θανάτου του Βαγγέλη Βιολέττα, ο οποίος ήταν ιδιαιτέρως αγαπητός και διετέλεσε αντιδήμαρχος Σκιάθου επί δώδεκα συνεχόμενα χρόνια, στην διάρκεια της θητείας του πρώην δημάρχου Δημήτρη Πρεβεζάνου. Ο Βαγγέλης Βιολέττας, έφυγε χθες το πρωί, σε ηλικία 81 ετών, μετά από ολιγοήμερη νοσηλεία στην μονάδα εντατικής θεραπείας του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου, συνεπεία εγκεφαλικού επεισοδίου. Το «ύστατο χαίρε» θα απευθύνουν τα μέλη της οικογένειάς του, φίλοι, συγγενείς, συνεργάτες και οι κάτοικοι της Σκιάθου σήμερα, στις 5 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών Σκιάθου, όπου θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία.
Οι κάτοικοι της Σκιάθου κάνουν λόγο για έναν «πολύ αγαπητό, ήσυχο, εργατικό και πολύ ζωντανό άνθρωπο» ο οποίος ασχολήθηκε επί είκοσι συνολικά χρόνια με τα κοινά. Άριστος επαγγελματίας, διατηρούσε κατάστημα χρωμάτων, εργαλείων και σιδηρικών, και υποδειγματικός οικογενειάρχης, καμάρωνε μαζί με την σύζυγό του Ειρήνη, για την πολύ αξιόλογη πορεία και καταξίωση των γιών τους, Γιώργου και Λευτέρη, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τις ευτυχισμένες οικογένειες που δημιούργησαν, αλλά και την πρόοδο των εγγονιών του, Ειρήνης, Βαγγέλη, Βαγγέλη και Μαρίας-Δανάης. Γεννημένος από Σκιαθίτες γονείς στο Πορτ-Σάιτ της Αιγύπτου, ήρθε στην πατρίδα του, την Σκιάθο, σε ηλικία 5 ετών, λόγω των ταραγμένων γεγονότων εκείνης της περιόδου. Στην διάρκεια της κατοχής, οι Γερμανοί έκαψαν το πατρικό σπίτι στο Γλυφονέρι και τόσο ο ίδιος, όσο και τα αδέλφια του, γλύτωσαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, χάρη στην σωτήρια παρέμβαση της μητέρας τους, που τους φυγάδευσε από την πίσω πόρτα.
Η Σκιάθος αποτέλεσε το επίκεντρο της δράσης και της ευρύτερης προσφοράς του, που είναι γνωστή σε όλους, ενώ δεν σταμάτησε να εργάζεται κυριολεκτικά έως την τελευταία στιγμή. Εις ένδειξη τιμής και αναγνώρισης της προσφοράς του, η κηδεία θα πραγματοποιηθεί με δαπάνες του δημάρχου και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου. Ο «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ» εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του και σε όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν και να συνεργαστούν μαζί του.
http://www.taxydromos.gr/localnews/tabid/58/articleType/ArticleView/articleId/35506/--.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger