Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Ηράκλειο: Έρευνα για τη σεξουαλική παρενόχληση στο λιμεναρχείο

 

Το δρόμο της δικαστικής διερεύνησης έχει πάρει η υπόθεση της καταγγελίας λιμενοφύλακα για σεξουαλική παρενόχληση από αξιωματικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου...

αφού ξεκίνησε με τις καταθέσεις των πρώτων αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διατάχθηκε για να διαπιστωθεί εάν ισχύει ή όχι η καταγγελία. Το γραφείο της διοικητού της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης Κρήτης και Δωδεκανήσων του Λ.Σ κας Στ. Παπαδάκη που διενεργεί την Ε.Δ.Ε πέρασε πρώτος ο λιμενάρχης Ηρακλείου κ. Μ. Βαφείδης, ενώ ακολούθησαν κι άλλα άτομα, κυρίως γυναίκες που υπηρετούν στο λιμεναρχείο Ηρακλείου, ενώ οι κλήσεις για κατάθεση θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.
Κανείς μέχρι και χθες από όσους κλήθηκαν να καταθέσουν δεν ανέφεραν κάποιο στοιχείο που θα μπορούσε να οδηγήσει την έρευνα που διεξάγεται σε ασφαλή συμπεράσματα. Η καταγγελία, σύμφωνα με το cretalive.gr, δεν θα επαληθευτεί εάν δεν κληθεί να καταθέσει και τρίτο πρόσωπο που είναι άσχετο με το Λιμενικό Σώμα, κάτι που είναι πολύ πιθανό να γίνει τις επόμενες ημέρες.

Οι ίδιοι λιμενικοί τονίζουν ότι εάν ισχύει η καταγγελία δύσκολα η συνάδελφός τους που υπέστη τη σεξουαλική παρενόχληση, όπως καταγγέλθηκε, θα βρει τη δύναμη να το επιβεβαιώσει στο πλαίσιο της ΕΔΕ επώνυμα πλέον. Και υποστηρίζουν τη θέση τους λέγοντας ότι κάποιες αλλαγές που σημειώθηκαν στην υπηρεσία το προηγούμενο διάστημα «δένουν» το στόμα της καταγγέλλουσας, εάν ισχύουν τα καταγγελλόμενα.
http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger