Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης εργαζομένων σε μικρές επιχειρήσεις



Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Μαγνησίας ανακοινώνει ότι ο ΟΑΕΔ προκήρυξε επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης εργαζομένων σε μικρές επιχειρήσεις (ΦΕΚ 1755/τεύχος Β/΄9-11-2010 και ΦΕΚ 201/τεύχος Β΄/11-2-2011).
Η κατανομή της χρηματοδότησης του προγράμματος ανά νομό, οι δικαιούχοι φορείς, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και οι όροι υλοποίησης των προγραμμάτων, προσδιορίζονται στη με αριθμ. Β105810/14-02-2011 εγκύκλιο του ΟΑΕΔ.
Η υποβολή των προτάσεων θα γίνει στο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προγραμμάτων Κατάρτισης ΛΑΕΚ (http://laek.oaed.gr) έως και 30/04/2011.
Δικαιούχοι φορείς είναι οι Πρωτοβάθμιοι – Δευτεροβάθμιοι – Τριτοβάθμιοι φορείς εκπροσώπησης εργοδοτών αλλά και οι Επιστημονικοί Σύλλογοι
Ωφελούμενοι οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι 25 άτομα, οι οποίες έχουν καταβάλλει για όλους τους εργαζόμενους την εργοδοτική εισφορά 0,45% στο ΙΚΑ για το έτος 2009 και δεν έχουν κάνει ούτε πρόκειται να κάνουν χρήση των πόρων του ΛΑΕΚ μέσα από το πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης ΛΑΕΚ 0,45% για τα έτη 2010-11.
Τα προγράμματα κατάρτισης θα είναι διάρκειας 20-40 ώρες σε θεματικά αντικείμενα του κάθε κλάδου η γενικότερα οριζόντια θέματα κατάρτισης. (πληροφορική, υγιεινή και ασφάλεια, ποιότητα κ.λπ) και θα υλοποιηθούν σε ΚΕΚ του νομού.
Οι συμμετέχοντες εργαζόμενοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε ένα πρόγραμμα, θα επιδοτηθούν με 5 ευρώ για κάθε εκπαιδευτική ώρα και θα τους χορηγηθεί Πιστοποιητικό παρακολούθησης του Προγράμματος από Πιστοποιημένο ΚΕΚ.
Κάθε ενδιαφερόμενος (Σύλλογος, επιχειρήσεις, εργαζόμενοι) για περισσότερες πληροφορίες μπορεί να ανατρέξει στην ιστοσελίδα (http://laek.oaed.gr), ή να επικοινωνήσει με τα γραφεία της Ομοσπονδίας κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (Τηλέφωνο επικοινωνίας: 24210-32780).
Το πρόγραμμα Life+
για το περιβάλλον
με 267 εκατ. ευρώ
Μέχρι τις 15 Ιουλίου θα παραμείνει ανοιχτή η προκήρυξη για την υποβολή προτάσεων προς χρηματοδότηση στο πλαίσιο του προγράμματος Life+.
Δεκτές θα γίνονται προτάσεις που θα αφορούν μία από τις τρεις κατευθύνσεις του προγράμματος και συγκεκριμένα:
Α. Τη φύση και τη βιοποικιλότητα: Έργα που αποσκοπούν στη βελτίωση της κατάστασης διατήρησης απειλουμένων ειδών και οικολογικών ενδιαιτημάτων. Ανάλογα έργα στο πλαίσιο του εν λόγω σκέλους συμβάλλουν στην υλοποίηση των οδηγιών της ΕΕ για τα πτηνά και τα οικολογικά ενδιαιτήματα (οικοτόπους), το δίκτυο Natura 2000 και την πραγμάτωση του στόχου της ΕΕ για ανάσχεση της απώλειας βιοποικιλότητας.
Β. Την περιβαλλοντική πολιτική και διακυβέρνηση: Έργα που αποσκοπούν στην ανάπτυξη πολιτικών προσεγγίσεων, τεχνολογιών, μεθόδων και μέσων σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων του αέρα, του νερού, των αποβλήτων, του κλίματος, του εδάφους και της γεωργίας.
Γ. Την ενημέρωση και την επικοινωνία: Σχέδια που αφορούν την επικοινωνία και τις εκστρατείες ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον, την προστασία της φύσης ή θέματα διατήρησης της βιοποικιλότητας, καθώς και έργα σχετικά με την πρόσληψη των δασικών πυρκαγιών (ευαισθητοποίηση, ειδική εκπαίδευση).
Οι προτάσεις επιτρέπεται να υποβληθούν αποκλειστικά από Νομικά Πρόσωπα, που έχουν καταχωρισθεί στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μπορούν να είναι δημόσιοι και / ή ιδιωτικοί φορείς, παράγοντες και όργανα. Οι αιτήσεις υποβάλλονται με τα ειδικά δελτία στη διεύθυνση: http://ec.europa.eu/environment/life/funding/lifeplus.htm.
Εκπαίδευση
υπαλλήλων
κατασκευαστικών
εταιριών
Ο Σύλλογος Κατασκευαστών Οικοδομών ν. Μαγνησίας, θα λάβει μέρος στο πρόγραμμα ΛΑΕΚ 1-25 το οποίο απευθύνεται σε φορείς εκπροσώπησης εργοδοτών και αφορά την εκπαίδευση των υπαλλήλων των μελών του συλλόγου μας, σε θέματα που τους αφορούν. Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Θεσσαλίας, Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης, Αντωνοπούλου 127, Βόλος, Τηλ. 24210 28476 / 24210 76050. (κωδ. ΕΚΕΠΙΣ 10718/07). Το πρόγραμμα αφορά όλους τους υπαλλήλους που εργάζονται με ασφάλιση ΙΚΑ στις επιχειρήσεις – μέλη του συλλόγου, και οι οποίοι λαμβάνουν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα σχετικό με τη εργασία τους για 40 ώρες. Ο κάθε εκπαιδευόμενος υπάλληλος επιδοτείται με 5€/ώρα κατάρτισης, δηλαδή λαμβάνει συνολική επιδότηση 200 €. Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την συμμετοχή των υπαλλήλων στο πρόγραμμα είναι:
-Δύο Υπεύθυνες Δηλώσεις Επιχείρησης όπου εργάζεται ο υπάλληλος
-Φωτοτυπία Ταυτότητας υπαλλήλου (Για αλλοδαπούς φωτοτυπία διαβατηρίου)
-Φωτοτυπία λογαριασμού τράπεζας υπαλλήλου στον οποίο είναι πρώτος δικαιούχος
-Φωτοτυπία εκκαθαριστικού εφορίας υπαλλήλου όπου και θα φαίνεται το ΑΦΜ.
Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Θεσσαλίας (ΚΕΚ) θα έρθει σε απευθείας επικοινωνία μαζί σας για περισσότερες πληροφορίες.
Σύντομο URL: http://deliverme.gr/?p=6345

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger