Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Παρεμβάσεις στον προβλήτα ελλιμενισμού



Το Black Watch Cruise Ship που ήρθε πρόσφατα στην πόλη μας
Συνεργασία Δήμου Βόλου - ΟΛΒ για τη σωστή υποδοχή των επισκεπτών




Οι παρεμβάσεις που πρέπει να υλοποιηθούν στον προβλήτα ελλιμενισμού των κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Βόλου, και τους γύρω χώρους υποδοχής των επισκεπτών, εξετάστηκαν κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησαν σήμερα στο χώρο, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Φ. Λαμπρινίδης, η πρόεδρος της δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Πληροφόρησης κ. Κ. Μπαρτζιώκα, ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου κ. Γ. Πρίγκος και υπηρεσιακά στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Βόλου.

Εργασίες εξωραϊσμού
Αποφασίστηκε να προχωρήσουν άμεσα οι εργασίες εξωραϊσμού των κοινόχρηστων χώρων και υδροδότησής τους, οι διαγραμμίσεις προσανατολισμού και η εκ νέου οργάνωση των χώρων ενημέρωσης. Ταυτόχρονα, συμφωνήθηκε η έναρξη εργασιών για την τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων τουριστικής προβολής της περιοχής, η κατεδάφιση ξύλινων κατασκευών που υπάρχουν στο χώρο και ο καθαρισμός παρακείμενου οικοπέδου το οποίο έχει μετατραπεί σε εστία ρύπανσης.

Επίσης, θα αναμορφωθεί πλήρως ο χώρος εισόδου στο Τελωνείο, όπου σχεδιάζεται να κατασκευασθεί πέργκολα - κιόσκι ως χώρος αναμονής των επισκεπτών πριν από την είσοδό τους για τον απαραίτητο έλεγχο. Μέσα στο τελωνείο θα υπάρχει ενημερωτικό υλικό από το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης και ηλεκτρονικός εξοπλισμός για την παροχή πληροφοριών για τις εναλλακτικές επιλογές των επισκεπτών της πόλης.

Με ταχείς ρυθμούς
Όπως τόνισε ο κ. Λαμπρινίδης, στόχος της δημοτικής αρχής είναι να υλοποιηθούν με ταχείς ρυθμούς οι παρεμβάσεις, έτσι ώστε οι τουρίστες των επόμενων αφίξεων κρουαζιερόπλοιων στην πόλη του Βόλου να συναντήσουν στους χώρους υποδοχής ένα περιβάλλον ευπρεπές.

Η αρμοδιότητα των παρεμβάσεων ανήκει στον Οργανισμό Λιμένος, ωστόσο ο Δήμος Βόλου θα συμβάλει επικουρικά με τις τεχνικές υπηρεσίες όπου απαιτηθεί, σε μια προσπάθεια να γίνει περισσότερο ελκυστικός ο χώρος υποδοχής των επισκεπτών και να διευκολυνθεί ο προσανατολισμός τους προς το κέντρο της πόλης, τα πολιτιστικά μνημεία και την εμπορική αγορά.

Η επόμενη άφιξη κρουαζιερόπλοιου στο λιμάνι του Βόλου είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 17 Απριλίου και ως το τέλος της φετινής σεζόν αναμένονται πάνω από 50 αφίξεις.
Γράφει: magnesianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger