Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Καθήκοντα του Υπουργείου Άμυνας.

Το Υπουργείο Άμυνας πρέπει να έχει πολύπλευρες δραστηριότητες. Σήμερα ο πόλεμος διεξάγεται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Οι εχθρικές ενέργειες μπορούν να πάρουν πολλές μορφές και γι΄ αυτό το κράτος πρέπει να είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει όλες αυτές τις μορφές εχθρικών ενεργειών.
Μερικές μόνο από τις μορφές που μπορούν να....
πάρουν οι εχθρικές ενέργειες (προερχόμενες από το εξωτερικό ή το εσωτερικό) είναι οι εξής: Στρατιωτική επίθεση / Επίθεση με βιολογικά όπλα / Παρακολούθηση των επικοινωνιών / Μόλυνση ή εξάντληση των απαραίτητων αποθεμάτων νερού / Λειτουργία ξένων μυστικών δυνάμεων και σκιώδους κυβέρνησης εντός ή εκτός της χώρας / Πρόκληση μόλυνσης / Δημιουργία κινημάτων και επαναστάσεων / Αλλοίωση της πληθυσμιακής σύνθεσης / Οικονομικός πόλεμος / Έλεγχος των μυστικών υπηρεσιών / Χρήση χημικών σε ευρείας κατανάλωσης προϊόντα ή εμβόλια / Επίθεση με αλλαγή του κλίματος / Πρόκληση σεισμών ή τσουνάμι / Χρήση παλμικών όπλων / Ψεκασμοί / Επιμόλυνση του ντόπιου φυτικού και ανθρώπινου γενετικού υλικού / Πρόκληση πυρκαγιών / Πρόκληση ατυχημάτων σε πυρηνικά εργοστάσια / Επίθεση από το διάστημα / Επίθεση με ηλεκτρομαγνητικά όπλα / Προώθηση πρακτόρων σε θέσεις κλειδιά στην πολιτική ή τη στρατιωτική ιεραρχία / Διαμόρφωση της κοινής γνώμης μέσω των ΜΜΕ / Αλλοίωση της εθνικής ταυτότητας μέσω της παιδείας / Πώληση λογισμικού με πίσω πόρτες.
Για να αμυνθεί σφαιρικά μια χώρα και με δεδομένο πως η στρατιωτική επίθεση θα γίνει μια φορά κάθε 30-40 χρόνια ενώ οι άλλες επιθέσεις γίνονται διαρκώς και εν καιρώ ειρήνης, πρέπει το Υπουργείο Άμυνας να έχει στη διάθεσή του τους απαραίτητους πόρους για να προστατεύει τη χώρα. Και πρέπει το νομικό πλαίσιο να αυστηροποιηθεί ανάλογα. Η αντιμετώπιση των παραπάνω απειλών πρέπει να είναι απόλυτη και όταν δεν μπορούμε να λύσουμε το γόρδιο δεσμό πρέπει να τον κόβουμε.
Αντιλαμβάνεστε πως δεν έχει νόημα να πληρώνει η χώρα δις για αμυντικές δαπάνες όταν π.χ. το λογισμικό που ελέγχει τα αεροπλάνα μπορεί να επηρεαστεί από κάποιο δορυφόρο εν αγνοία των πιλότων μας ή ο υπουργός άμυνας είναι πράκτορας των εχθρών και θα δώσει λάθος εντολές την κατάλληλη στιγμή ή κάποιο στέλεχος στις επικοινωνίες του στρατού δίνει πληροφορίες στους εχθρούς ή μέσα από την παιδεία έχουν δημιουργηθεί στρατιώτες χωρίς πατριωτικό φρόνημα.
Αυτά δεν πρέπει να αφεθούν στην τύχη τους ειδικά όταν σχεδόν όλοι οι γείτονές μας έχουν επεκτατικές βλέψεις εις βάρος μας (Αλβανία, Σκόπια, Τουρκία) και όταν το ελληνικό κράτος έχει από τη σύστασή του εξαρτήσει την ύπαρξή του από ξένες δυνάμεις που φυσικά δεν υπηρετούν τα ελληνικά συμφέροντα.

http://pamelarisa.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger