Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Παραμένει μέχρι νεωτέρας ο Σπηλιόπουλος

Παραμένει μέχρι νεωτέρας ο Σπηλιόπουλος
Παραμένει μέχρι νεωτέρας στη θέση του στους κόλπους της μείζονος μειοψηφίας ο Γιώργος Σπηλιόπουλος. Μετά από συνεδρίαση που κράτησε 2,5 περίπου ώρες οι «γαλάζιοι» δημοτικοί σύμβουλοι εμφανίστηκαν… τριχοτομημένοι και δεν μπόρεσαν να συμπλεύσουν στην πρόταση ότι έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα γεγονότα θα ήταν φρόνιμο ο πρώην Πρόεδρος του Επιμελητηρίου να αποστασιοποιηθεί από τη Δημοτική Ομάδα.
Ειδικότερα από τους συμβούλους που παραβρέθηκαν (λίγο πριν από την ψηφοφορία αποχώρησε ο Γ. Σπηλιόπουλος) - και σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά- τρεις σύμβουλοι (ο ένας τηλεφωνικά, καθώς απουσίαζε για προσωπικού λόγους) ζήτησαν να παραμείνει η Δημοτική Ομάδα ως έχει, τρία άτομα να υπάρξει αναμονή λίγων ημερών προκειμένου να δουν τις εξελίξεις, έτσι όπως αυτές εκτιμάται ότι θα υπάρξουν στο αμέσως επόμενο διάστημα από αντιπάλους του Γ. Σπηλιόπουλου στο Επιμελητήριο, ενώ μία τρίτη ομάδα δημοτικών συμβούλων, που ήταν και η πολυπληθέστερη, έξι συνολικά, τάχθηκε με την άποψη ότι θα έπρεπε να απομακρυνθεί από την Ομάδα ο Γ. Σπηλιόπουλος μέχρι να δικαιωθεί. Μπροστά σε αυτές τις αντιτιθέμενες απόψεις κρίθηκε σκόπιμο ο Γ. Σπηλιόπουλος να παραμείνει στην Ομάδα, καθώς η επικεφαλής της παράταξης Ζ. Μακρή είχε ζητήσει να υπάρξει ομοφωνία.
Πριν τη ψηφοφορία παραβρέθηκε και έδωσε εξηγήσεις ο Γ. Σπηλιόπουλος, ο οποίος επανέλαβε όλα όσα είχε πει στη συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα, ότι δηλαδή είναι θύμα σκευωρίας από τους πολιτικούς του αντιπάλους, που άρχισαν να στρέφονται εναντίον του αμέσως μόλις ανακοίνωσε, όπως είπε, την υποψηφιότητά του για το Δήμο Βόλου. Αναφέρθηκε, ακόμη χωρίς να τα κατονομάσει, σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας που θέλουν να τον εξαφανίσουν πολιτικά, ενώ κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε αναφορά και στο έγγραφο του πρώην Προέδρου του ΟΑΕΔ που του δίνει τη δυνατότητα να είναι μέτοχος και να απασχολείται εκτός ωραρίου σε Ανώνυμη Εταιρεία που ασχολείται με ασφάλειες και η οποία δραστηριοποιείται στο Βόλο.
Μετά τη χθεσινή συνεδρίαση ασφαλώς παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον οι εξελίξεις στην Ομάδα Μείζονος Μειοψηφίας του Δήμου Βόλου, καθώς και ο τρόπος που θα κινηθεί εφεξής ο πρώην Πρόεδρος του Επιμελητηρίου και πρώτος πλειοψηφών δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Σπηλιόπουλος, που μέχρι τώρα και με πρόσχημα την αποθεραπεία του από εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε ήταν αποστασιοποιημένοος από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και της δημοτικής του ομάδας. Από τη συνέντευξη πάντως που έδωσε πριν από δέκα μέρες ο πρώην Πρόεδρος του Επιμελητηρίου είχε διαφανεί η θέρμη του να ασχοληθεί ενεργά εφεξής με τα δημοτικά δρώμενα. Όπως μάλιστα είχε υποστηρίξει «οι δημότες με εξέλεξαν για να τους αντιπροσωπεύω και να τους εκπροσωπώ με τρόπο ουσιαστικό και αυτό θα κάνω. Η επιλογή των πολιτών στο πρόσωπό μου που μου έδωσαν την πρωτιά, δεν είναι μόνον η δύναμη για να προχωρήσω, είναι η υποχρέωση, το καθήκον να ανταποκριθώ, να σταθώ με ανάστημα στο ύψος των απαιτήσεων».
ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ
http://www.taxydromos.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger