Κυριακή, 24 Απριλίου 2011

Μαζικές διαδηλώσεις στη Συρία   Συνεχίστηκαν και την Κυριακή οι αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις στη Συρία. Χιλιάδες άνθρωποι αξίωσαν την αποχώρηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στη διάρκεια της κηδείας διαδηλωτών που σκοτώθηκαν από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας, το Σάββατο, στην πόλη Νάουα, στη νότια Συρία.

    Στο μεταξύ, τουλάχιστον 120 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Παρασκευή και το Σάββατο από την καταστολή των διαδηλώσεων κατά του καθεστώτος, σύμφωνα με ονομαστικό κατάλογο που έδωσε στη δημοσιότητα η οργάνωση Επιτροπή των Μαρτύρων της Επανάστασης της 15ης Μαρτίου.

    Από τις 15 Μαρτίου που άρχισε το κίνημα αμφισβήτησης του συριακού καθεστώτος, τουλάχιστον 348 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με υπολογισμούς του Γαλλικού Πρακτορείου.

    Εξάλλου, Σύρος υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δήλωσε ότι οι Αρχές απελευθέρωσαν τον πρόεδρο των Επιτροπών Υπεράσπισης των Ελευθεριών και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Συρία Ντανιέλ Σαούντ, ο οποίος είχε συλληφθεί στο σπίτι του στην Μπανιάς, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου