Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ - Οι Σκοπιανοί επιμένουν... μακεδονικά


Στο στόχαστρο των Σκοπιανών βρίσκεται το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με τη μη κυβερνητική οργάνωση UMD, Ενωμένη Μακεδονική Διασπορά, να εκφράζει την αγανάκτησή της και να κατακρίνει το γεγονός πως χρησιμοποιείται ο όρος "επίσημη γλώσσα" και όχι ο όρος "μακεδονική" στα επίσημα έγγραφα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από το.... κείμενο δεν λείπουν και οι αρνητικές αναφορές στην Ελλάδα, καθώς επισημαίνουν ότι η Ευρώπη υποκύπτει ουσιαστικά στις μηχανορραφίες της Ελλάδας σε ό,τι αφορά την ονομασία. 
Σε ανακοίνωση που ανήρτησαν στο επίσημο site της οργάνωσης, η UMD καλεί εκ μέρους των μελών και των υποστηρικτών της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Βόρεια Αμερική, την Αυστραλία και άλλα μέρη του κόσμου την Ευρωπαϊκή Ένωση να δώσει ένα τέλος σε αυτή την εξαιρετικά επιθετική πρακτική.
Επισημαίνουν μάλιστα πως θα ήθελαν να είναι εκούσιο λάθος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά επειδή, όπως εκτιμούν, πρόκειται για εσκεμμένη ενέργεια, παραβιάζουν μία από τις θεμελιώδεις αρχές της ΕΕ, υπογραμμίζοντας πως μία ολοκληρωμένη Ευρώπη θα πρέπει να σέβεται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ελευθερία όλων των λαών της.
"Στην πραγματικότητα είναι βδελυρό να μην αναγνωρίζεις τη γλώσσα που χρησιμοποιούν περισσότερα από πέντε εκατομμύρια άνθρωποι σε παγκόσμιο επίπεδο", σημείωσε ο πρόεδρος της UMD Metodija A. Kolski. "Είναι ντροπή να υποκύψετε στις μηχανορραφίες της Ελλάδας εις βάρος των Μακεδόνων", συμπλήρωσε.
Οι Μακεδόνες συγγραφείς, συνεχίζει το κείμενο, έχουν γοητεύσει τους συμπατριώτες τους με ζωντανές και εμπνευσμένες ιστορίες και οι Μακεδόνες ποιητές τους έχουν παθιάσει με πλούσια και γεμάτα νοήματα ποιήματα στο πέρασμα των αιώνων στη μητρική τους γλώσσα, τη μακεδονική.
Επισημαίνεται ακόμα ότι η μακεδονική γλώσσα έχει χρησιμεύσει ως φάρος για να ενώσει τους Μακεδόνες, ιδιαίτερα όταν αντιμετώπισαν μεγάλους κινδύνους, όπως κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του Ίλιντεν το 1903, των Βαλκανικών Πολέμων του 1912-1913 και των δύο Παγκοσμίων Πολέμων.
"Το να δείχνει κανείς τόση ασέβεια σε έναν λαό είναι κατακριτέο", υπογραμμίζεται, με τον Γάλλο εκπρόσωπο του UMD Claude Zoran Spasevski να προτρέπει τους Ευρωπαίους να επικοινωνήσουν με τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και να τους μεταφέρουν το μήνυμα ότι η Ευρώπη δεν θα είναι ολοκληρωμένη χωρίς τη Μακεδονία, λόγος για τον οποίο θα πρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση να αρχίσει να χρησιμοποιεί άμεσα τον όρο "μακεδονική" γλώσσα στα επίσημα έγγραφά της.
http://greeknation.blogspot.com/2011/04/blog-post_878.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger