Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Με ήλιο το γύρισμα του οβελία

 Με ήλιο θα γυρίσει την Κυριακή του Πάσχα ο οβελίας στις αυλές των σπιτιών και σε εξοχικές κατοικίες της Μαγνησίας. Οι μετεωρολογικές προβλέψεις είναι ευνοϊκές για το γλέντι γύρω από τη πασχαλιάτικη σούβλα και το λαμπριάτικο τραπέζι.
Σύμφωνα με τον Ερασιτεχνικό Μετεωρολογικό Σταθμό «Αλέξανδρος Τακούδης» ο υδράργυρος ανήμερα του Πάσχα θα βρίσκεται σε άνοδο και θα φτάσει έως τους 24 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο έως μέτριοι.
Στις λαμπάδες της Ανάστασης η φλόγα δεν θα κινδυνεύει να σβήσει, καθώς ο καιρός θα είναι αίθριος. Το Μ. Σάββατο οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 20 βαθμούς Κελσίου και στο Βόλο από 11 έως 20 βαθμούς.
Τη Δευτέρα του Πάσχα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο έως μέτριοι και η θερμοκρασία αμετάβλητη με τη μέγιστη να φτάνει στους 23-24 βαθμούς Κελσίου.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας σε ολόκληρη τη χώρα το Μεγάλο Σάββατο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις θα εκδηλωθούν στη βόρεια Κρήτη. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στις ορεινές περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς, της δυτικής Πελοποννήσου και της Μακεδονίας θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές.
Την Κυριακή του Πάσχα στην Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις, που το απόγευμα θα αυξηθούν και στις ορεινές κυρίως περιοχές ενδέχεται να βρέξει. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στην ανατολική Ελλάδα η μέγιστη θα κυμανθεί από 18 έως 20 βαθμούς και στη δυτική Ελλάδα από 21 έως 23 βαθμούς.
Τη Δευτέρα του Πάσχα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο στα δυτικά θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις, που το απόγευμα θα πυκνώσουν και ενδέχεται να βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία οι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα πνέουν εντάσεως 6 με 7 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
 http://www.taxydromos.gr/localnews/tabid/58/articleType/ArticleView/articleId/35591/---.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger