Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Το ΕΣΠΑ στο επίκεντρο συνάντησης Πόπης Γερακούδη και Περιφερειάρχη Θεσσαλίας

Θέματα που αφορούν στην πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας κυριάρχησαν στη συνεργασία της Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας Πόπης Γερακούδη και του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού.

Η κ. Γερακούδη  είχε αρχικά κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Αγοραστό και στην συνέχεια παρουσία και των στελεχών της Διαχειριστικής Αρχής του ΠΕΠ Θεσσαλίας, συζητήθηκε η εξέλιξη των έργων του ΕΣΠΑ, επισημάνθηκαν τα προβλήματα που εμφανίζονται κατά την υλοποίηση των έργων και εξετάστηκαν από κοινού οι λύσεις που πρέπει να δοθούν.

Συμφώνησαν να ακολουθήσουν τακτικές συνεργασίες, προκειμένου να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή παρακολούθηση του ΕΣΠΑ, με στόχο πάντοτε τα καλύτερα αναπτυξιακά αποτελέσματα για τη Θεσσαλία.

Στόχος  είναι μέχρι το τέλος του 2011 για τους πόρους που διαχειρίζεται η ΕΔΑ Θεσσαλίας να απορροφηθούν τουλάχιστον 40 εκ. ευρώ. Δηλαδή το  ποσοστό απορρόφησης  του ΕΣΠΑ για την ΕΔΑ Θεσσαλίας , να ξεπεράσει από το  27%.

«Πρόκειται για ένα στόχο αρκετά δύσκολο,  δεδομένων και των γενικότερων συνθηκών που επικρατούν στη χώρα. Ωστόσο θεωρούμε ότι η Θεσσαλία μπορεί να ανταποκριθεί με επιτυχία και σε αυτή την πρόκληση», ανέφερε η κ. Γερακούδη, τονίζοντας ότι «απαραίτητη προϋπόθεση είναι η  καλή συνεργασία  Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Διαχειριστικής Αρχής, υπουργείου, αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και της αιρετής Περιφέρειας στην δικαιοδοσία της οποίας περνά η διαχείριση του ΕΣΠΑ από την 1-7-2011. Όλοι μας,  είμαστε ο καθένας από την πλευρά του, συνυπεύθυνοι για τους στόχους  που έχουμε θέσει και θα πρέπει να συνεργαστούμε  στενά για να τους πετύχουμε».

http://www.trikalanews.gr/article/27348/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger