Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Δεν τηρήθηκε η πρόσφατη υπόσχεση του Κώστα Σκανδαλίδη προς τους Θεσσαλούς

Να αναλάβει το Ινστιτούτο Φυτικής Παραγωγής του ΕΘΙΑΓΕ με έδρα την Λάρισα και την αρμοδιότητα για το βαμβάκι ζητεί ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη.

Δεν τηρήθηκε η πρόσφατη υπόσχεση του Κώστα Σκανδαλίδη προς τους Θεσσαλούς

Σε επιστολή που απέστειλε σήμερα στον Υπουργό και κοινοποιεί στους βουλευτές της Θεσσαλίας και στο Δ.Σ του ΕΘΙΑΓΕ ο Περιφερειάρχης, υπενθυμίζει στον κ. Σκανδαλίδη ότι στην «ομιλία σας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας την Κυριακή 3 Απριλίου  2011 με ικανοποίηση ακούσαμε τις εξαγγελίες σας περί ίδρυσης  στη Θεσσαλία Ινστιτούτου Φυτικής Παραγωγής με έδρα την Λάρισα, με αντικείμενο τα κτηνοτροφικά φυτά και όσπρια, τα βιομηχανικά φυτά,  τη φυτοπροστασία και τους εδαφικούς πόρους. Ιδιαίτερα για το βαμβάκι σας θυμίζουμε ότι εξαγγείλατε ότι όλες οι δραστηριότητες που αφορούν σε αυτή την καλλιέργεια θα παραμείνουν στη Θεσσαλία.  Φαίνεται όμως ότι άλλα εξαγγείλατε εσείς και άλλα αποφασίζουν οι υφιστάμενοί σας. Το Δ.Σ του ΕΘΙΑΓΕ αποφάσισε το Κέντρο Ποιοτικού Ελέγχου Βάμβακος που έχει έδρα την Καρδίτσα και ο Καπνικός Σταθμός Ερεύνης Καρδίτσας να συγχωνευθούν  στο Ινστιτούτο Φυτικής Παραγωγής Βόρειας Ελλάδας με έδρα τη Θεσσαλονίκη».

Ως εκ τούτου και επισημαίνοντας την κομβική σημασία που έχει το βαμβάκι στην αγροτική παραγωγή της Θεσσαλίας, ο κ. Αγοραστός ζητεί από τον κ. Σκανδαλίδη να παρέμβει στο ΔΣ του ΕΘΙΑΓΕ ώστε οι αποφάσεις του να εναρμονιστούν με τις δικές του εξαγγελίες.

http://www.trikalanews.gr/article/27350/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger