Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Τιμάει τη μνήμη του σύντροφου Τάκη Τσιόγκα

Πολιτικό μνημόσυνο την Κυριακή, στις 12 μ., στη Δολίχη Ελασσόνας, στον ένα χρόνο από τον πρόωρο θάνατό του
Ο Τάκης Τσιόγκας
Icon
Πολιτικό μνημόσυνο για τον σύντροφο Τάκη Τσιόγκα, που πριν από ένα χρόνο έφυγε πρόωρα από τη ζωή, οργανώνει την Κυριακή 17 Απρίλη, στις 12 το μεσημέρι, στη γενέτειρά του, Δολίχη Ελασσόνας, η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ. Σε σχετική ανακοίνωσή της, επισημαίνει:
«Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την απώλεια του αγαπημένου συντρόφου Τάκη Τσιόγκα. Ο σύντροφος Τάκης Τσιόγκας μένει πάντα χαραγμένος στη συλλογική μνήμη του Κόμματος, της εργατικής τάξης, όλων των εκμεταλλευομένων, καθώς, στη σύντομη ζωή του, τα έδωσε όλα, απλόχερα, στην υπόθεση του αγώνα, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
Η πρόωρη απώλειά του άφησε μεγάλο κενό, ιδιαίτερα σήμερα που η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα δέχονται πρωτοφανή επίθεση σε όλα τα δικαιώματά τους από την κυβέρνηση και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, τις δυνάμεις του κεφαλαίου και την ΕΕ.
Πιστός στις ιδέες και αξίες του ΚΚΕ, με την αποφασιστική και αταλάντευτη στάση του διαπαιδαγώγησε νέα γενιά κομμουνιστών και πρωτοπόρων αγωνιστών. Η ακλόνητη πίστη του στα ιδανικά της εργατικής τάξης, ο σταθερός προσανατολισμός στην ταξική γραμμή της ρήξης και της ανατροπής του καπιταλιστικού συστήματος, τον έκανε να ξεχωρίζει ως κομμουνιστής και γνήσιος αγωνιστής, ηγέτης της τάξης του. Γι' αυτό και έζησε μια ζωή πλούσια, γεμάτη, αληθινή, αν και τόσο σύντομη.
Από μικρό παιδί φτωχής αγροτικής οικογένειας αγωνιστών του ΕΛΑΣ και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, υιοθέτησε αυτές τις ιδέες, ζώντας κι ο ίδιος από κοντά τις συνέπειες από τις διώξεις συγγενών του, λόγω ακριβώς του πολιτικού τους προσανατολισμού. Από τότε και μέχρι το θάνατό του, σε όποιο καθήκον του χρέωνε το Κόμμα του, ποτέ δεν έκανε πίσω. Σ' όλη αυτή την περίοδο δεν έκανε πίσω σε δυσκολίες, δεν υπήρχαν δισταγμοί, πισωγυρίσματα για το σύντροφο Τάκη.
Ανυποχώρητος την περίοδο της κρίσης '90-'91, υπερασπίζει τον επαναστατικό χαρακτήρα του Κόμματος ενάντια στους οπορτουνιστές. Συμβάλλει καθοριστικά στην ιδεολογική διαπάλη που αναπτύσσεται στη Θεσσαλία με όσους επιχείρησαν να διαλύσουν το ΚΚΕ. Την ίδια ασυμβίβαστη στάση κράτησε και αργότερα όταν ορισμένοι κύκλοι, δυναμώνοντας την αντικομμουνιστική τους επίθεση, επιχείρησαν να πλήξουν το Κόμμα.
Ατσαλωμένος, βγαίνει μπροστά στις απότομες στροφές της ταξικής πάλης. Με βαθύ το αίσθημα της διεθνιστικής αλληλεγγύης αντιδρά έμπρακτα στους δοκιμαζόμενους από τις ιμπεριαλιστικές σφαγές λαούς. Από τους πρώτους επισκέπτεται το βομβαρδισμένο από ΝΑΤΟικά αεροπλάνα Βελιγράδι, την αποκλεισμένη Παλαιστίνη, τη Ραμάλα με αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, βρίσκεται κοντά στους φυλακισμένους Τούρκους κομμουνιστές.
Ο σύντροφος Τάκης τίμησε την τάξη του και το ΚΚΕ που τον εμπιστεύτηκε. Γνώρισε το μεγαλείο που κρύβει η αναγνώριση, από τους απλούς ανθρώπους του μόχθου, της ανιδιοτελούς προσφοράς του. Εβλεπαν στο πρόσωπό του τον κομμουνιστή, το δικό τους άνθρωπο, γνήσιο παιδί της τάξης τους. Αυτό απέδειξε η ζωή από το 1975 που εντάχθηκε στην ΚΝΕ και αργότερα όταν σαν στέλεχος του Κόμματος εκλέγεται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου και αναλαμβάνει γραμματέας του, περίοδος - αφετηρία ανάδειξής του σε ηγέτη της εργατικής τάξης, οπότε και το 1999 αναλαμβάνει πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΜΕ και μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας του. Αυτό απέδειξε και τα χρόνια 2001, 2004 και 2007 που διετέλεσε βουλευτής του ΚΚΕ στο αστικό Κοινοβούλιο.
Η ισχυρή παρακαταθήκη που αφήνει ο σύντροφος Τάκης μας συνοδεύει αποφασιστικά στους σημερινούς καιρούς: Στον ταξικό πόλεμο, που πρέπει η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της να κηρύξουν στους αντιπάλους τους, για να βρει δικαίωση η πιο ριζοσπαστική ιδέα, της κατάργησης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, και έτσι να εκπληρώνονται οι ανάγκες των πολλών κι όχι μιας χούφτας μονοπωλίων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger