Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Η Ζέττα καρατομεί Σπηλιόπουλο;

Η Ζέττα καρατομεί Σπηλιόπουλο;
Ενα ζήτημα ηθικής τάξεως με ευρύτερες ωστόσο πολιτικές προεκτάσεις στο τοπικό πολιτικό σκηνικό φαίνεται να σοβεί εδώ και μήνες στους κόλπους της δημοτικής ομάδας της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.
 
Καλά πληροφορημένες πηγές από την παράταξη της Ζ. Μακρή κάνουν λόγο ότι οι σχέσεις της επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιας Δημάρχου Βόλου με τον πλειοψηφούντα δημοτικό της σύμβουλο και πρώην Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Γιώργο Σπηλιόπουλο είναι στο σημείο μηδέν. Μολονότι τόσο η κ. Μακρή, όσο και ο κ. Σπηλιόπουλος, αρνούνται με κατηγορηματικό τρόπο να επιβεβαιώσουν ο,τιδήποτε σχετικό, τα μέχρι τώρα στοιχεία οδηγούν στο πολιτικό συμπέρασμα ότι όλα τα ενδεχόμενα θα πρέπει να θεωρούνται ανοικτά στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Το θέμα της ψυχρότητας των σχέσεων της κ. Μακρή με τον κ. Σπηλιόπουλο, όπως σημειώνουν οι ίδιες καλά πληροφορημένες πηγές, χρονολογείται από την προεκλογική ακόμη περίοδο, όταν πολιτικοί αντίπαλοι του πρώην Προέδρου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, προκειμένου να τον πλήξουν πολιτικά, έκαναν… φέιγ - βολάν το απόσπασμα από το Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ), σύμφωνα με το οποίο ο Γ. Σπηλιόπουλος διοριζόταν στο Δημόσιο και πιο συγκεκριμένα στον ΟΑΕΔ ως εκπαιδευτής. Δημοσιοϋπαλληλική ιδιότητα που δεν συνάδει με την ιδιότητα του Προέδρου του Επιμελητηρίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές μόλις το θέμα διορισμού του Γ. Σπηλιόπουλου είδε το φως της δημοσιότητας η κ. Μακρή ζήτησε σαφείς εξηγήσεις από τον υποψήφιο, τότε, δημοτικό της σύμβουλο, προκειμένου να ξεκαθαρίσει τη στάση του, έτσι ώστε να μην αιωρούνται σκιές γύρω από το επίμαχο ζήτημα.
Ακολούθησαν οι δημοτικές εκλογές και η νίκη του Π. Σκοτινιώτη στις 14 Νοεμβρίου και το θέμα ξεχάστηκε προσωρινά. Άλλωστε μία χειρουργική επέμβαση στην οποία έπρεπε να υποβληθεί ο κ. Σπηλιόπουλος, αμέσως μετά τις εκλογές, σε συνδυασμό με το δύσκολο διάστημα αποθεραπείας που ακολούθησε, ήταν εκείνα τα στοιχεία που συνετέλεσαν ώστε να περάσουν απαρατήρητα από τη δημοσιογραφική… περιέργεια, η αναιμική έως ανύπαρκτη παρουσία του κ. Σπηλιόπουλου στις δραστηριότητες της δημοτικής ομάδας της κ. Μακρή και της μη τοποθέτησης του πλειοψηφούντος δημοτικού συμβούλου στις δύο νέες σημαντικές και με διευρυμένες αρμοδιότητες επιτροπές που προβλέπει ο Καλλικράτης για τους νέους Δήμους. Την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.
Το θέμα για τις σχέσεις της κ. Μακρή με τον κ. Σπηλιόπουλο επανήλθαν στο προσκήνιο μετά από τη συνέντευξη που έδωσε την περασμένη Πέμπτη ο πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου. Μία συνέντευξη που έδωσε λαβή να… ανοίξουν στόματα από πρόσωπα που είναι πολύ κοντά στην πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και τα οποία είναι σε θέση να γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα και παράλληλα να την ερμηνεύουν πολιτικά σε πολύ καλό βαθμό. Οι ίδιες πηγές επιμένουν ότι η συνέντευξη Σπηλιόπουλου προκλήθηκε μετά από επιμονή της Ζ. Μακρή που ζητούσε επιτακτικά από το στενό της συνεργάτη να δώσει πειστικές απαντήσεις στην κοινή γνώμη, για όλα όσα του καταλογίζουν οι πολιτικοί του αντίπαλοι για τα πεπραγμένα της διοίκησής του στο Επιμελητήριο Μαγνησίας από το 2002 έως και το 2010. Ωστόσο και μετά τη συνέντευξη Τύπου οι πληροφορίες θέλουν την κ. Μακρή να είναι το ίδιο ενοχλημένη όσο και κατά την προεκλογική περίοδο και αυτό γιατί, όπως σημειώνεται, θεωρεί ότι δεν ήταν καθόλου πειστικές οι εξηγήσεις που έδωσε ο κ. Σπηλιόπουλος για το ασυμβίβαστο που υπάρχει μεταξύ της δημοσιοϋπαλληλικής ιδιότητας και του αξιώματος του προέδρου του Επιμελητηρίου. Μέλος της δημοτικής ομάδας της Ζ. Μακρή που ρωτήθηκε ότι ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου στη συνέντευξή του -όταν ρωτήθηκε από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για το αν ενημέρωσε το Επιμελητήριο όταν δημοσιεύθηκε το όνομά του στο ΦΕΚ- απάντησε ότι «ενημέρωσε τις υπηρεσίες του Επιμελητηρίου, προσκομίζοντας σημείωμα του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του Υπουργείου ότι δεν υπάρχει ασυμβίβαστο, ζητώντας παράλληλα να «παγώσει» ο διορισμός του μέχρι 30 Νοεμβρίου 2010», απάντησε με νόημα ότι ενώ για όλα τα υπόλοιπα στοιχεία που αφορούσαν στα πεπραγμένα του στο Επιμελητήριο, έδωσε στη δημοσιότητα τα αντίστοιχα έγγραφα, για το συγκεκριμένο επίμαχο θέμα η εκκρεμότητα παραμένει. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν επίσης με νόημα,  ότι αυτό το έγγραφο είναι εκείνο που θα καθορίσει τις σχέσεις ανάμεσα στην επικεφαλής και τον πλειοψηφούντα δημοτικό της σύμβουλο. Είναι, όπως προσθέτουν, κάτι που θα επιμένει διαρκώς η κ. Μακρή που δεν αποκλείεται να ζητήσει να συναντηθεί με τον κ. Σπηλιόπουλο και να του επαναλάβει τις πάγιες και σταθερές της για το συγκεκριμένο θέμα . Η κ. Μακρή, όπως λένε από την πλευρά τους στενοί συνεργάτες της, η πρώην βουλευτής πολιτεύεται με καθαρές θέσεις σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την εντιμότητα όσων ασχολούνται με τα κοινά . Πάνω σε αυτή την αμετακίνητη θέση θα ήθελε να πορευτεί η κ. Μακρή προς τις εθνικές εκλογές, όποτε και αν αυτές πραγματοποιηθούν. Η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας έχει δηλώσει δημόσια ότι θα είναι και πάλι υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές και ενδεχόμενη εκλογή της είναι πολύ πιθανόν να δρομολογήσει την αποχώρησή της από το Δημοτικό Συμβούλιο και την αντικατάστασή της ως επικεφαλής από πρόσωπο που θα επιλέξει η δημοτική της Ομάδα. Με δεδομένο ότι ανακινούνται και πάλι σενάρια πρόωρων εκλογών, είναι εύλογη η αγωνία της κ. Μακρή να ξεκαθαρίσει μία και καλή το θέμα με τον κ. Σπηλιόπουλο, προκειμένου να προλάβει τις όποιες εξελίξεις.
Αν οι απαντήσεις του κ. Σπηλιόπουλου δεν είναι πειστικές, υπάρχει περίπτωση να βρεθεί εκτός δημοτικής ομάδας; Η τελική απόφαση θα είναι της δημοτικής ομάδας. Αυτή θα έχει τον τελευταίο λόγο, εάν και εφόσον έλθει τέτοιο θέμα.
Ένα ακόμη θέμα που είναι ενδεικτικό του κακού κλίματος ανάμεσα στις δύο πλευρές, είναι και το γεγονός ότι στις περισσότερες ερωτήσεις και επερωτήσεις της μείζονος μειοψηφίας προς το Δημοτικό Συμβούλιο δεν υπάρχει το όνομα του Γ. Σπηλιόπουλου. Όταν ρωτήθηκε χθες για το συγκεκριμένο θέμα, ο πρώην Πρόεδρος του Επιμελητηρίου απάντησε ότι η απουσία του ονόματός του από τις ερωτήσεις και τις επερωτήσεις είναι τυχαία και συμπτωματική και ότι δεν υπέγραψε επειδή δεν τον βρήκαν στο τηλέφωνο. Σε ερώτησή μας ποιες είναι οι σχέσεις του με την κ. Μακρή, ο πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου απάντησε ότι είναι πολύ καλές. Τέλος η κ. Μακρή που ρωτήθηκε αν ισχύουν οι παραπάνω πληροφορίες, από την πλευρά της αρνήθηκε να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει ο,τιδήποτε σχετικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger