Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Ελληνικό θεματικό πάρκο στο Λονδίνο


Το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Ευρώπης, στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας το Λονδίνο, «ντύθηκε» με ελληνικά χρώματα προσκαλώντας χιλιάδες επισκέπτες να επισκεφθούν το ελληνικό θεματικό πάρκο και να πραγματοποιήσουν ένα εικονικό ταξίδι στους ελληνικούς προορισμούς. Από τις 19 έως τις 27 Μαρτίου, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού σε μια έκταση περίπου 1.500 τ.μ., στο κεντρικότερο σημείο του πολυκαταστήματος Westfield του Λονδίνου, είχε κατασκευάσει ένα θεματικό πάρκο όπου οι χιλιάδες επισκέπτες του, μικροί και μεγάλοι, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια ειδικά διαμορφωμένη τεχνητή παραλία που είχε στηθεί στο χώρο αυτό. Beach soccer στην άμμο, ιστιοπλοΐα και γκολφ σε προσομοιωτές, αναρρίχηση στην κορυφή ενός ειδικού τοίχου αναρρίχησης, εκπαιδευτικοί και αθλητικοί διαγωνισμοί, βιντεοπροβολές, αρχαιολογικές ανασκαφές για τους μικρούς επισκέπτες, οινογνωσία και γευσιγνωσία, παρουσιάσεις τοπικών προϊόντων, τυπικές ελληνικές συνταγές που επιμελήθηκαν οι αρχιμάγηροι Χριστόφορος Πέσκιας και Στέλιος Παρλιάρος, παραδοσιακοί χοροί από το Λύκειο των Ελληνίδων, ήταν μερικές από τις δραστηριότητες που προσφέρονταν στο ελληνικό θεματικό πάρκο, ενώ τη δική του νότα στη διοργάνωση έδωσε η ζωντανή παρουσίαση του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision από τον Λούκας Γιώρκα. Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων αποτελούσαν οι παραστάσεις του μιούζικαλ «ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ» που έδινε καθημερινά ο βρετανικός θίασος στην εντυπωσιακή σκηνή θεάτρου διακοσμημένη με αφίσα της Θεσσαλίας που είχε στηθεί στο ελληνικό θεματικό πάρκο όπου και επικρατούσε το αδιαχώρητο. Η ομώνυμη ταινία που ως γνωστό γυρίστηκε στην περιοχή μας έκανε ιδιαίτερα γνωστά και αγαπητά το Πήλιο και τα νησιά των Βορείων Σποράδων ενώ το μιούζικαλ παίζεται για 12η συνεχή χρονιά στη βρετανική πρωτεύουσα αλλά και στα περισσότερα θέατρα ανά τον κόσμο. Την παράσταση έχουν παρακολουθήσει πάνω από 30 εκατομμύρια άνθρωποι ανά την υφήλιο, ενώ υπολογίζεται ότι καθημερινά την βλέπουν περισσότεροι από 17.000 θεατές.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετείχε στη διοργάνωση του ελληνικού δεκαήμερου εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού στο Λονδίνο με δικό της περίπτερο διακοσμημένο με εντυπωσιακές αφίσες από όλη τη Θεσσαλία προβάλλοντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και όπως ήταν φυσικό τράβηξε το ενδιαφέρον του κοινού. Εκτός από το Πήλιο και τα νησιά των Βορείων Σποράδων, ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον των επισκεπτών για τα Μετέωρα, τον Όλυμπο και τη λίμνη Νικολάου Πλαστήρα. Οι επισκέπτες του Περιπτέρου της Περιφέρειας είχαν την ευκαιρία να «περιηγηθούν» στη Θεσσαλία και να γνωρίσουν μέσα από έντυπο υλικό και ψηφιακές προβολές και παρουσιάσεις τις φυσικές ομορφιές, τον πλούτο του πολιτισμού και τις δυνατότητες για διαμονή, ψυχαγωγία, άθληση και άλλες υπαίθριες δραστηριότητες που προσφέρει η περιοχή μας και να ενημερωθούν σχετικά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, από τις αρχές του 2011, η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει δυναμική παρουσία στην ευρωπαϊκή αγορά με συμμετοχή σε έντεκα διεθνείς τουριστικές εκθέσεις ενώ για το αμέσως προσεχές διάστημα έχουν δρομολογηθεί στοχευμένες δράσεις προβολής και προώθησης του θεσσαλικού τουριστικού προϊόντος με τη φιλοξενία αυστριακών δημοσιογράφων, τη συμμετοχή στην τουριστική έκθεση «Ταξίδι» που θα πραγματοποιηθεί 29/4 με 1/5 στην Κύπρο και την προβολή της Θεσσαλίας στον εκθεσιακό πολυχώρο του μετρό Συντάγματος στην Αθήνα το διάστημα 7-9/6.
Τον εκθεσιακό χώρο της Περιφέρειας Θεσσαλίας επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Γεώργιος Νικητιάδης, ο πρόεδρος του Ε.Ο.Τ., κ. Νικόλαος Κανελλόπουλος και ο γενικός γραμματέας του Ε.Ο.Τ., κ. Γεώργιος Κολέτσος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger