Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Στους καταπέλτες με 24ωρη απεργία την Πρωτομαγιά


Κάβος δε θα λύσει την Πρωτομαγιά
Στους καταπέλτες κατεβαίνουν οι ναυτεργάτες την Κυριακή 1η Μάη, τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά. Με απόφασή τους τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Την κήρυξη 24ωρης απεργίας αποφάσισε και η Πανελλήνια Ενωση Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών από τις 6 π.μ. την Κυριακή 1 Μάη έως τις 6 π.μ. τη Δευτέρα 2 Μάη.Η απεργιακή προσυγκέντρωση των ναυτεργατών θα γίνει στις 5.30 π.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη και η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στον Πειραιά θα γίνει στις 11 π.μ. στην πλατεία Κοραή. Οι δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού στην ΠΝΟ, ως γνήσια φερέφωνα των εφοπλιστών, αποφάσισαν την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας την Πρωτομαγιά από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 μ.μ.
Στα πλαίσια των προετοιμασιών της απεργίας, οι διοικήσεις της ΠΕΜΕΝ, του ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ της Πανελλήνιας Ενωσης Ρυμουλκών - Ναυαγοσωστικών και η ΠΕΣ/ΝΑΤ καλούν τους ναυτεργάτες να συμμετάσχουν στην απεργιακή σύσκεψη που διοργανώνουν την Πέμπτη 28 Απρίλη στις 11 π.μ. στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ.
Σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν πως «οι απεργιακές και αγωνιστικές κινητοποιήσεις των ναυτεργατών, των εργαζομένων, των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, την προηγούμενη περίοδο, σηματοδοτούν τις εξελίξεις. Χιλιάδες εργαζόμενοι βρέθηκαν στο δρόμο του αγώνα. Επιβάλλεται να συνταχθούν ακόμα περισσότερο, να αποτελέσει η απεργία την 1η Μάη σταθμό, με προετοιμασία και συνέχιση του απεργιακού αγώνα στις 11 Μάη».
«Κεφάλαιο - κυβέρνηση», σημειώνεται στην ανακοίνωση, «για να επιβάλουν την αντιλαϊκή - αντιναυτεργατική πολιτική της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του κεφαλαίου, διατηρούν σε βάρος των ναυτεργατών το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης, της αναγκαστικής εργασίας, της βίας, της τρομοκρατίας. Δε δίστασαν να χτυπήσουν ακόμα και τους άνεργους της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, τους συμβασιούχους, που συνολικά οι εργαζόμενοι βιώνουν καθημερινά την πολιτική που έχει μετατρέψει εργοστάσια και πλοία σε γκέτο του κεφαλαίου».
Και καταλήγει: «Οι ναυτεργάτες, με τις ταξικές δυνάμεις συνεχίζουν τον απεργιακό αγώνα και όπως στις 15 Δεκέμβρη και 23 Φλεβάρη κουρέλιασαν στην πράξη την πολιτική επιστράτευση, και την 1η Μάη στέλνουν μήνυμα αντίστασης στην κυβέρνηση που υπηρετεί την αντιλαϊκή πολιτική, τα εφοπλιστικά συμφέροντα και επιδιώκει να μετατρέψει το σύνολο των εργασιακών σχέσεων στα πλοία σε καθεστώς "γαλέρας", με ναυτεργάτες χωρίς συνδικαλιστική οργάνωση, ΣΣΕ, Κοινωνική Ασφάλιση, χαρίζει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στους εφοπλιστές, όπως τις ασφαλιστικές εισφορές στον όμιλο Λούη, μειώνουν μισθούς και συντάξεις, κόβουν γιατρούς και φάρμακα, υπονομεύουν τη ναυτική εκπαίδευση και μετεκπαίδευση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger