Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Συμψηφισμός χρεών ιδιωτών στους ΟΤΑ

Συμψηφισμός χρεών ιδιωτών στους ΟΤΑ
Στον συμψηφισμό των χρεών ιδιωτών προς τους ΟΤΑ και το αντίστροφο, προχώρησε μετά από σχετικές ενστάσεις βουλευτών του ΠαΣοΚ ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, εντάσσοντας την εν λόγω ρύθμιση στο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο ψηφίστηκε επί της αρχής το βράδυ της Πέμπτης, Στην ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε ο ΛΑΟΣ το νομοσχέδιο υπερψήφισαν 153 βουλευτές ενώ «κατά» τάχθηκαν 127.
Το θέμα έθεσαν οι βουλευτές Π. Κουκουλόπουλος, Σπ. Μοσχόπουλος και Σπ. Μαργέλης και ο κ. Παπακωνσταντίνου το αποδέχθηκε. Ετσι με τη νέα ρύθμιση δεν θα κινδυνεύουν οι ιδιώτες (π.χ. εργολήπτες) που χρωστούν στους ΟΤΑ να τιμωρηθούν με τις αυστηρές ποινικές κυρώσεις που θεσπίζονται για τους οφειλέτες του Δημοσίου.
Ο ίδιος χαρακτήρισε την επίμαχη ρύθμιση «πολύ γενναία κίνηση συμψηφισμού», ενώ επισήμανε ότι «δεν είναι πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών να τιμωρήσει αυτούς τους επιχειρηματίες που έχουν χρέη στην τοπική αυτοδιοίκηση», διευκρινίζοντας πάντως ότι δεν μπορεί να υπάρξει περαιτέρω επέκταση συμψηφισμού χρεών. Κατά τα λοιπά, ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν έκανε κανένα βήμα πίσω από την αυστηροποίηση των ποινών για τους φοροφυγάδες, παρά τις εκκλήσεις βουλευτών, μεταξύ των οποίων ο κ. Κ. Γείτονας, η κυρία Σούλα Μερεντίτη κ.ά.
Την ίδια στιγμή, θόρυβο εντός των τειχών του Κοινοβουλίου προκάλεσε προς στιγμή τροποποίηση που προβλέπει ότι η Βουλή των Ελλήνων εντάσσεται στην Κεντρική Κυβέρνηση «για λόγους στατιστικής ταξινόμησης». Πηγές του υπουργείου Οικονομικών, πάντως, διευκρίνιζαν ότι αυτό δεν σημαίνει ότι η Βουλή δεν θα έχει τον δικό της προϋπολογισμό, μέσω του οποίου καταβάλλονται και οι μισθοί και τα επιδόματα των υπαλλήλων της, όπως προβλέπεται από το ειδικό καθεστώς που διέπει την λειτουργία του Κοινοβουλίου και γίνεται αυστηρά και μόνον για στατιστικούς λόγους.
http://www.taxydromos.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger