Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Επιτροπή Τουριστικής Πολιτικής και Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων στον τομέα του Τουρισμού αποκτά η Περιφέρεια Θεσσαλίας


Τη σύσταση Περιφερειακής Επιτροπής Τουριστικής Πολιτικής και Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων στον τομέα του Τουρισμού ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στη συνάντησή του με εκπροσώπους φορέων του τουρισμού απ’ ολόκληρη την Θεσσαλία στο Βόλο.
Ο κ. Κώστας Αγοραστός ανακοίνωσε επίσης ότι το 2012 ανακηρύσσεται «Έτος Επιστροφής στην Πατρίδα» για τους απόδημους Θεσσαλούς, ενώ τόνισε με έμφαση ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι η μοναδική περιφέρεια της χώρας που μετέχει φέτος σε τουριστικές εκθέσεις στην Ευρώπη εξαιρουμένων φυσικά των περιοχών που έχουν τουριστικούς οργανισμούς.
Μάλιστα, όπως επισήμανε, η Περιφέρεια Θεσσαλίας μετέχει στις εκθέσεις συνεργαζόμενη με τους τουριστικούς φορείς και τους επιχειρηματίες του τομέα του τουρισμού με στόχο τη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας.
Ο κ. Κ. Αγοραστός επανέλαβε ότι «η τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλίας είναι κύρια προτεραιότητα της αιρετής Περιφέρειας» και κατέστησε για ακόμη μια φορά σαφές ότι ζητεί την ενεργό συμμετοχή όλων των παραγωγικών φορέων και πολύ περισσότερο των επιχειρηματιών του τουρισμού.
«Από τη μία ο νέος θεσμικός ρόλος της Περιφέρειας καθιστά εφικτή την υλοποίηση προγραμμάτων μεγάλης κλίμακας καθώς έχουμε πια τις αρμοδιότητες να σχεδιάσουμε την πολιτική μας. Από την άλλη ως αιρετή Περιφερειακή Αρχή έχουμε πλήρη συναίσθηση της σπουδαιότητας του τουρισμού στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας, όπως επιβεβαιώνουν τόσο τα οικονομικά στοιχεία όσο και η κοινή λογική. Στόχος μας είναι τα αποτελέσματα από τα οποία φυσικά θα κριθούμε», υπογράμμισε ο κ. Κ. Αγοραστός.
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας σημείωσε ότι μόνο «με εποικοδομητική συνεργασία Περιφέρειας και επιχειρηματιών μπορεί να επιτευχθούν αποτελέσματα. Η διοικητική δομή της Περιφέρειας που αφορά στον τουρισμό και την ευρύτερη οικονομική ανάπτυξη είναι καθορισμένη και στελεχωμένη. Από την άλλη μεριά, η ιδιωτική πρωτοβουλία στην περιοχή μας καθώς και όλες οι ενώσεις και φορείς επαγγελματιών, έχουν να επιδείξουν τεράστια εμπειρία και δυναμική, αξιολογότατα στελέχη, πολύ ενδιαφέρουσες ιδέες και πρωτοβουλίες. Αυτό το πολύτιμο ανθρώπινο κεφάλαιο το θέλουμε στην πρώτη γραμμή», είπε.
Ο κ. Κ. Αγοραστός ξεκαθάρισε ότι «βασικό κριτήριο για κάθε απόφαση αποτελεί η αποτελεσματικότητα κάθε δράσης με βάση το τρίπτυχο: Συνεργασία, Συνέργεια, Αποτελεσματικότητα»
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 100 ΗΜΕΡΩΝ
Στην ομιλία του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας αναφέρθηκε στο πρόγραμμα 100 ημερών που έθεσε σε εφαρμογή αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του καθώς όπως λέει «η ορθή και αποτελεσματική τουριστική προβολή της Θεσσαλίας είναι καίριος κι αποφασιστικός παράγοντας για την τουριστική ανάπτυξη, η οποία με τη σειρά της είναι απόλυτα απαραίτητα για τη συνολική οικονομική άνθηση της περιοχής μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger