Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Προσοχή μην πάρουν τα μυαλά σας αέρα εκεί στο δημοτικό συμβούλιο Σκοπέλου!

12% πάνω τα ανταποδοτικά τέλη της Αλοννήσου εν μέσω κρίσης…

«Πάγωμα» και αναπροσαρμογές στα αντίστοιχα του Νοτίου Πηλίου
12% επάνω θα αναγκαστούν να πληρώσουν στο δήμο οι κάτοικοι Αλοννήσου για καθαριότητα και φωτισμό
Την αύξηση των ανταποδοτικών τελών μεταξύ άλλων καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού στο ποσοστό της τάξης του 12% για τις κατοικίες και του 6% για τα καταστήματα ενέκρινε κατά πλειοψηφία για την τρέχουσα χρονιά το Δημοτικό Συμβούλιο Αλοννήσου στη διάρκεια της προχθεσινοβραδινής του τακτικής συνεδρίασης. Παράλληλα, εγκρίθηκε ομόφωνα από το Σώμα και το τεχνικό πρόγραμμα του 2011 με προϋπολογισμό της τάξης των 243.000 ευρώ.
Ρεπορτάζ:
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ
Τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού αναπροσαρμόζονται στο Δήμο Αλοννήσου και για τις κατοικίες διαμορφώνονται φέτος στο 0,90 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο από 0,80 που ίσχυε την περσινή χρονιά.
Για τα καταστήματα η αύξηση ανέρχεται τη φετινή χρονιά στο 1,70 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο από 1,60 που ίσχυε την αντίστοιχη περσινή, όπως κατά πλειοψηφία ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο.
Επίσης, με κατά πλειοψηφία απόφαση του Σώματος αυξάνονται τα τέλη χρήσης πλατειών από 15 ευρώ στα 16, 18 και 20 ανάλογα τις περιοχές.
Αυξήσεις ισχύουν φέτος και στα τέλη νεκροταφείου, τα οποία διαμορφώνονται από τα 130 στα 150 ευρώ για το δικαίωμα ταφής και εκταφής, καθώς και από 80 σε 100 ευρώ για τη διετή παράταση.
Σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναπροσαρμόζονται από τα 4,22 ευρώ στα 7 τα τέλη χρήσης σφαγείων.
Στο μεταξύ, επιβεβλημένες, προκειμένου να καλυφτούν οι οικονομικές ανάγκες της Δημοτικής Αρχής, χαρακτήρισε τις αυξήσεις των ανταποδοτικών τελών ο δήμαρχος Αλοννήσου κ. Π. Βαφίνης.
«Αναγκαστήκαμε να προχωρήσουμε στην αναπροσαρμογή ανταποδοτικών τελών» επισήμανε ο κ. Βαφίνης «καθώς τα τέσσερα τελευταία χρόνια δεν σημειώθηκαν αυξήσεις. Η αναπροσαρμογή ανταποδοτικών τελών είναι επιβεβλημένη, προκειμένου να καταφέρουμε να καλύψουμε τις αυξημένες οικονομικές ανάγκες του Δήμου, καθώς τα έξοδα είναι περισσότερα από τα έσοδα. Πρέπει να γνωρίζουν οι δημότες και οι κάτοικοι του νησιού ότι ως Δημοτική Αρχή δεν είμαστε υπέρ των αυξήσεων των ανταποδοτικών τελών, αλλά λόγω των οικονομικών αναγκών του Δήμου δεν είχαμε άλλη επιλογή. Πρέπει, επίσης, να ληφθεί υπόψη ότι στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα ληφθεί απόφαση σχετικά με τη μείωση των τιμολογίων των ανταποδοτικών τελών στο ποσοστό της τάξης του 50% για απόρους, άτομα με αναπηρίες και πολύτεκνους» ανέφερε στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Αλοννήσου.
Στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο το τεχνικό πρόγραμμα για την τρέχουσα χρονιά, συνολικού προϋπολογισμού 243.000 ευρώ.
Στον προγραμματισμό της Δημοτικής Αρχής περιλαμβάνονται η δρομολόγηση και η υλοποίηση σειράς έργων βασικής υποδομής.
Επιπλέον, το Σώμα ενέκρινε κατά πλειοψηφία την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με τη ΔΕΥΑΜΒ, η οποία θα υποβάλει πρόταση για την ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του έργου κατασκευής του συστήματος βιολογικού καθαρισμού.
Τέλος, επικαιροποιείται από το Δήμο η μελέτη του αλιευτικού καταφυγίου και σύντομα θα υποβληθεί πρόταση για ένταξη του έργου, συνολικού κόστους δύο εκατομμυρίων ευρώ, σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, ενώ θα ζητηθεί και η συνδρομή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Βόλου που διαθέτει την απαιτούμενη διαχειριστική επάρκεια.
Στο Νότιο Πήλιο
Στα ίδια με τα περσινά επίπεδα διατηρούνται και την τρέχουσα χρονιά τα ανταποδοτικά τέλη ύδρευσης και άρδευσης στο Δήμο Νοτίου Πηλίου, όπως κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε στη διάρκεια της προχθεσινοβραδινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ ισχύει μείωση κατά 50% για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε επίσης και η εξομοίωση των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες. Παράλληλα, το Σώμα ενέκρινε κατά πλειοψηφία και το τεχνικό πρόγραμμα της τρέχουσας χρονιάς, συνολικού προϋπολογισμού 4,47 εκατομμυρίων ευρώ.
Το «πάγωμα» των ανταποδοτικών τελών ύδρευσης και άρδευσης αποφασίστηκε βάσει σχετικής πρότασης που κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου. Τα τέλη διατηρούνται στα ίδια με τα περσινά επίπεδα, τουλάχιστον μέχρι να συσταθεί η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Νοτίου Πηλίου.
Στην ίδια συνεδρίαση το Σώμα αποφάσισε τη μείωση στο ποσοστό της τάξης του 50% των τελών ύδρευσης για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, στο πλαίσιο της άσκησης κοινωνικής πολιτικής από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής.
Στο μεταξύ, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την αναπροσαρμογή των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, καταλήγοντας σε ένα μέσο όρο, σύμφωνα με τα ισχύοντα στους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους.
Σε αυτό το πλαίσιο, στη Δημοτική Ενότητα Αφετών τα τέλη παραμένουν στα ίδια επίπεδα, στις αντίστοιχες της Αργαλαστής και της Σηπιάδος αυξάνονται, ενώ ισχύουν μειωμένα τιμολόγια στη Δημοτική Ενότητα Μηλεών και στο Τρίκερι. Σύμφωνα με το σκεπτικό της Δημοτικής Αρχής, η εξομοίωση των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού αποφασίστηκε με στόχο τη διατήρηση των εσόδων και με βάση τα πληθυσμιακά κριτήρια
Στην ίδια συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2011, στο οποίο περιλαμβάνονται έργα μεταξύ άλλων αναπλάσεων, ύδρευσης, άρδευσης, οδοποιίας, συνολικού προϋπολογισμού  4.477.656 εκατομμυρίων ευρώ.
Από το σύνολο του προϋπολογισμού, το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ θα διατεθεί για τη δρομολόγηση και την εκτέλεση νέων έργων, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα για συνεχιζόμενα αντίστοιχα, αλλά και για την εκπόνηση μελετών.
Τέλος, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την υπογραφή σύμβασης μεταξύ του Δήμου και της ΔΕΥΑΜΒ για την υποβολή του φακέλου ένταξης του έργου κατασκευής υπερσύγχρονου συστήματος βιολογικού καθαρισμού και εγκατάστασης δικτύου αποχέτευσης σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Το αποχετευτικό δίκτυο θα εγκατασταθεί στο παραλιακό μέτωπο από το Μαλάκι έως το Τρίκερι και επίσης στην Αργαλαστή και το Λαύκο.
Σύντομο URL: http://deliverme.gr/?p=5764

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger