Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

«Οικοτουριστικές διαδρομές Σκοπέλου»,

ΒΥΤΙΝΑ
  Η Γενική Γραμματεία Τουρισμού, καθ’ όλη τη διάρκεια του 2010, απορρόφησε κονδύλια από το ΕΣΠΑ για την ενίσχυση δράσεων που αφορούν τον τουρισμό, ενώ η προετοιμασία που έχει γίνει οδηγεί μέσα στο ορισμένο χρονοδιάγραμμα στην πλήρη απορρόφηση των προβλεπόμενων κονδυλίων. Έμφαση δόθηκε κατά το δυνατόν στη ζεύξη έργων πολιτισμού και τουρισμού.

Η διαδικασία διαβούλευσης με τις Περιφέρειες και αξιολόγησης των έργων έχει ολοκληρωθεί, όπως επίσης και η προετοιμασία για την ωριμότητά τους. Συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματεία Τουρισμού στο πλαίσιο του προγραμματισμού και της υλοποίησης των έργων που αφορούν σε υποδομές στον τομέα του τουρισμού, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα στην εξασφάλιση της χρηματοδότησης και τη δημοπράτηση σημαντικού αριθμού έργων τουριστικού ενδιαφέροντος σε όλη την Ελλάδα.
    ΥΠΟΔΟΜΕΣ
    Ο προγραμματισμός των έργων υποδομών αγγίζουν μέχρι σήμερα τα 72 εκατ. ευρώ και αποτυπώνουν τη σημασία που δίνει η σημερινή ηγεσία στην ανάδειξη της συνέργιας μεταξύ τουρισμού και πολιτισμού.
    Α. Ήδη έχουν εκδοθεί αποφάσεις ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» για έντεκα (11) έργα, συνολικού προϋπολογισμού € 18.531.730:
    1. «Υποδομές προσέλκυσης, διαχείρισης, πληροφόρησης επισκεπτών περιοχής Αρχαίας Ολυμπίας»
    2. «Καταφύγιο τουριστικών σκαφών στη Σύμη»,
    3. «Ανάδειξη - ανάπλαση μονοπατιών γύρω από το Μικρό Θέατρο της Παλαιάς Επιδαύρου»,
    4. «Ανάδειξη ορειβατικής διαδρομής Αστράκας (Όρος Τύμφη) - Εγκατάσταση συστημάτων προστασίας και εξοικονόμησης ενέργειας»,
    5. «Τουριστική αξιοποίηση και ανάδειξη παραλίμνιας περιοχής του Δήμου Περάματος Ν. Ιωαννίνων»,
    6.«Οικοτουριστικές διαδρομές Σκοπέλου»,
    7. «Οικοτουριστικές διαδρομές Δήμου Βυτίνας»,
    8. «Οικοτουριστικές διαδρομές Ιθάκης»,
    9. «Καταφύγιο τουριστικών σκαφών στο Λιμένα Μαραθόκαμπου Σάμου»
    10. «Καταφύγιο τουριστικών σκαφών στη Βολισσό Χίου»
    11. «Ηλεκτροφωτισμός Φρουρίου Σπιναλόγκας»
Powered By Blogger