Κυριακή, 27 Μαρτίου 2011

Η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση τίμησε το Κιλελέρ


http://img.protothema.gr/DBCA855606B09CE6BFAF56861534F84E.jpg
Με πανελλαδικό συλλαλητήριο τίμησε σήμερα Κυριακή, την 101η επέτειο του Κιλελέρ η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση, στον τόπο του μνημείου, που έχει ανεγερθεί για την εξέγερση των κολίγων.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, ήταν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, ο οποίος, μεταξύ άλλων τόνισε ότι η φτωχομεσαία αγροτιά, αντιμετωπίζει άμεσο κίνδυνο ξεκληρίσματος, ενώ ανέφερε ότι την τελευταία δεκαετία χάθηκαν πάνω από 20.000 θέσεις εργασίας στον αγροτικό τομέα.

Υποστήριξε ότι, μέχρι το 2013 θα ληφθούν αποφάσεις, που θα πετάξουν έξω από την παραγωγή χιλιάδες φτωχούς αγρότες γιατί, αυτός είναι όπως είπε, ο στόχος της νέας ΚΑΠ.

Ο κ. Μαρούδας κατήγγειλε την αντιλαϊκή πολιτική που ασκεί η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την συναίνεση της ΝΔ και του ΛΑΟΣ. Προέβλεψε δε, ότι θα ενταθεί με πιο βάρβαρα μέτρα που έχουν στο στόχαστρο όλες τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα του εργατικού λαϊκού κινήματος.

«Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι και δεν θα πάμε σαν πρόβατα επί σφαγή», είπε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε ότι οι συγκεντρωθέντες ορκίζονται στους νεκρούς του Κιλελέρ: να δυναμώσουν τους αγροτικούς συλλόγους και τις ενωτικές αγωνιστικές ομοσπονδίες, να καταδικάσουν τον κυβερνητικά ελεγχόμενο συνδικαλισμό που επιχειρεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με το νομοσχέδιο που καταθέτει για το αγροτοσυνδικαλιστικό , να συντονίσουν τον αγώνα με την εργατική τάξη, το ΠΑΜΕ, τους αυτοαπασχολούμενους τη ΠΑΣΕΒΕ και την νεολαίας.

Σε ανάλογο μήκος κύματος ήταν και οι ομιλίες όσων απηύθυναν χαιρετισμό ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

Στην εκδήλωση μετείχαν αγρότες από τα Τρίκαλα, τα Φάρσαλα, τη Μαγνησία, την Καρδίτσα, την Άρτα, τη Βέροια, τη Λαμία, τη Βοιωτία, την Αιτωλοακαρνανία, την Πρέβεζα, τη Θεσσαλονίκη, τη Νάουσα και την Πιερία, ενώ παρέστησαν και έξι βουλευτές του ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου