Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Στον βόλο θα πηγαίνουμε αντί στους ποταμούς για την εφορία η Σκοπελίτες ?

Την επαναξέταση του συνόλου των φοροαπαλλαγών και των φόρων υπέρ τρίτων, παράλληλα με την κατάργηση εφοριών, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, από το βήμα συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Συλλόγου.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει δεύτερος γύρος εξέτασης των φοροαπαλλαγών. «Χρειάζεται να γίνει και το δεύτερο βήμα, που είναι να ξαναδούμε μία- μία τις φοροαπαλλαγές που υπάρχουν, τους φόρους υπέρ τρίτων» δήλωσε χαρακτηριστικά....

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει σειρά συγχωνεύσεων και κατάργηση εφοριών, που θα υλοποιηθούν στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης του φοροελεγκτικού μηχανισμού. «Σε κανένα κράτος της Ευρώπης δεν έχουμε τόσες πολλές ΔΟΥ» επεσήμανε, σημειώνοντας ότι «η χώρα αυτή δεν χρειάζεται 289 ΔΟΥ. Χρειάζεται 100 το πολύ».

Επίσης, ο κ. Παπακωνσταντίνου υποστήριξε ότι η νέα πολιτική φορολογικών ελέγχων είοναι μια εντελώς νέα λογική, που θα διαθέτει σύγχρονα εργαλεία καθώς και μετρήσιμους στόχους.

Στο στόχαστρο άλλωστε του φοροελεγκτικού μηχανισμού αναμένεται να τεθούν μηχανικοί και δικηγόροι, με τον κ. Παπακωνσταντίνου να χαρακτηρίζει «αδιανόητο να υπάρχουν επαγγελματικές ομάδες που δηλώνουν μέσο ετήσιο εισόδημα 11.000 ευρώ όπως οι μηχανικοί και 14.000 ευρώ όπως οι δικηγόροι, όταν το μέσο εισόδημα των μισθωτών είναι πιο υψηλό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger