Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Ο Θαν. Νάκος για κατάργηση του Ειρηνοδικείου της Σκοπέλου

Γράφει: magnesianews.gr
23/03/2011, 19:10



Ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Θανάσης Νάκος κατέθεσε, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χάρη Καστανίδη, σχετικά με τη διαφαινόμενη πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην κατάργηση του Ειρηνοδικείου Σκοπέλου.


Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο κ. Νάκος στην ερώτησή του, μεγάλη αναστάτωση έχει δημιουργηθεί στους κατοίκους της Σκοπέλου από τις πληροφορίες ότι υπάρχει πρόθεση να καταργηθεί το Ειρηνοδικείο του νησιού, να υποβαθμιστεί η ποιότητα των παρεχόμενων στο νησί υπηρεσιών και να επιβαρυνθεί επιπλέον η καθημερινότητά τους με έξοδα και πρόσθετη ταλαιπωρία.

Το Ειρηνοδικείο Σκοπέλου εξυπηρετεί τόσο τους πολίτες του νησιού, όσο και τους πολίτες της Αλοννήσου, ο πληθυσμός των οποίων υπερβαίνει τους τεσσεράμισι και δυόμιση χιλιάδες κατοίκους αντίστοιχα.
Ο βουλευτής συνεχίζει τονίζοντας ότι, το νησί της Σκοπέλου έχει αυξημένη τουριστική κίνηση και αριθμό επισκεπτών κατά τους θερινούς μήνες και αξιοσημείωτη τουριστική, εμπορική και οικονομική δραστηριότητα καθ΄όλο το χρόνο.

Το Ειρηνοδικείο και Πταισματοδικείο του νησιού είναι ένα ενεργό δικαστήριο, εφόσον δικάζει κάθε έτος ένα σημαντικό αριθμό πολιτικών και ποινικών αποφάσεων και επιπλέον λειτουργεί και ως μεταβατική έδρα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, με αρμοδιότητα για τα πλημμελήματα που συμβαίνουν στο νησί.


Ο κ. Νάκος, ζητά να μάθει, εάν αληθεύει ότι το Υπουργείο επεξεργάζεται σχέδιο κατάργησης Ειρηνοδικείων της χώρας, με ποιους όρους και με ποια κριτήρια θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις και κυρίως ποιες είναι οι πραγματικές προθέσεις του Υπουργείου σχετικά με την τύχη του Ειρηνοδικείου Σκοπέλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger