Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Συγκέντρωση ναυτεργατών στο υπ. Εργασίας



ΔΕΙΤΕ: Έχουν κλείσει και τα δύο ρεύματα της Πειραιώς

Αυτήν την ώρα ομάδα περίπου 200 εργαζομένων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος έχει συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Εργασίας στην Πειραιώς απαιτώντας να συναντηθεί με κάποιον αρμόδιο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου.

Οι εργαζόμενοι θέλουν να καταθέσουν για άλλη μια φορά τα αιτήματα του κλάδου τους, που πλήττεται από την ανεργία, και ζητούν τη λήψη μέτρων ώστε να εξασφαλιστεί η υγιεινή και η ασφάλεια στο χώρο εργασίας τους.

Μεταξύ άλλων, ζητούν να ανοίξει το εμπορικό τμήμα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά που παραμένει κλειστό με απόφαση επί κυβερνήσεως της Νέας Δημοκρατίας. Να δοθεί το έκτακτο βοήθημα των 1.200 ευρώ που έχει ήδη εγκρίνει ο ΟΑΕΔ και να σφραγιστούν τα βιβλιάρια υγείας σε όσους δεν κατάφεραν να συμπληρώσουν τα απαραίτητα ένσημα. Ακόμη, να αποσυρθεί η Ελλάδα από τη συμφωνία με την Κίνα, βάσει της οποίας οι έλληνες εφοπλιστές επιδοτούνται προκειμένου να ναυπηγούνται τα καράβια τους στην Κίνα και όχι στη χώρα μας. Τέλος, η πολιτεία να δείξει την ενδεδειγμένη ευαισθησία προς τους εργαζομένους, αρκετοί από τους οποίους είναι άνεργοι ή έχουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα και να μη διακόπτεται η παροχή νερού ή ρεύματος όταν δε μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς.
Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς ενώ στο σημείο βρίσκεται και μία διμοιρία των ΜΑΤ.
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/132958/sugedrosi-nautergaton-sto-up-ergasias/
Powered By Blogger