Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Κάντε κάτι και για την Σκόπελο !

Πενήντα κρουαζιερόπλοια
Βαθειά ανάσα στην τοπική οικονομία αναμένεται να προσφέρουν οι χιλιάδες ξένοι τουρίστες που έστω και λίγες ώρες θα αποβιβαστούν με τα κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι στο Βόλο και στα κοντινά χωριά του Πηλίου.
Σύμφωνα με τις κρατήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα από τους τοπικούς πράκτορες των εταιριών στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου οι αφίξεις μέσα στο 2011 θα είναι αυξημένες κατά 50 % σε σύγκριση με το 2010 και 20 % σε σχέση με το 2009.
Η αύξηση της κρουαζιέρας τη φετινή χρονιά στο λιμάνι του Βόλου μπορεί να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο, ενώ θετικές προοπτικές διαγράφονται και για τα επόμενα χρόνια. Για τη φετινή χρονιά οι προοπτικές για ακόμη μεγαλύτερη αύξηση των αφίξεων των κρουαζιεροπλοίων, είναι συνάρτηση και των πολιτικών συνθηκών που θα διαμορφωθούν τις επόμενες εβδομάδες ή μήνες στην Αίγυπτο, στη Λιβύη και γενικότερα στο χώρο της Εγγύς και της Μέσης Ανατολής. Όπως λένε οι αρμόδιοι του Οργανισμού Λιμένος Βόλου αν οι πολιτικές συνθήκες στην περιοχή επιδεινωθούν, ενδεχομένως να οδηγήσει τις μεγάλες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της κρουαζιέρας να τροποποιήσουν τα δρομολόγια τους για πιο ασφαλείς τελικούς ή ενδιάμεσους προορισμούς στη λεκάνη της Μεσογείου. Από την επόμενη χρονιά οι αυξημένες προσδοκίες για αύξηση των επιβατών κρουαζιέρας στα μεγάλα ελληνικά λιμάνια της χώρας αποδίδεται στην άρση του καμποτάζ και στην κινητικότητα που επιδεικνύουν τα συναρμόδια υπουργεία Πολιτισμού - Τουρισμού και Θαλασσίων Υποθέσεων που έχουν αποδυθεί σε υψηλόβαθμο κυβερνητικό επίπεδο σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να προβάλλουν και να διαφημίσουν την ελληνική αγορά στις μεγάλες εκθέσεις τουρισμού και κρουαζιέρας, όπως αυτή που ξεκινά αύριο στο Μαιάμι των Ηνωμένων Πολιτειών.
Οι αφίξεις στο Βόλο
Οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Βόλου ξεκινούν στις 4 Απριλίου ενώ η τελευταία άφιξη κρουαζιερόπλοιου στην πόλη μας είναι προγραμματισμένη για τις 23 Νοεμβρίου.
Αναλυτικότερα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Οργανισμού Λιμένος Βόλου για το 2011 είναι προγραμματισμένες 50 συνολικά αφίξεις κρουαζιερόπλοιων. . Από αυτές οι 21 είναι από το ναυτικό πρακτορείο του Αγγ. Πετεινάρη ( Ιωλκός) και οι υπόλοιπες 29 από το ναυτικό πρακτορείο του Νίκου Παπαγεωργίου. Συνολικά εκτιμάται ότι οι αφίξεις ξένων τουριστών που θα έλθουν μέσα στο 2011 με τα κρουαζιερόπλοια θα ξεπεράσουν τις 50.000.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Λιμένος Βόλου οι αντίστοιχες αφίξεις κρουαζιεροπλοίων το 2010 ήταν 33 με 21.455 συνολικά επιβάτες , ενώ το 2009 οι αντίστοιχες αφίξεις ήταν 43 με τους επιβάτες να ανέρχονται σε 38.592.
Η έκθεση στο Μαιάμι
Εξάλλου σε μία προσπάθεια να αυξηθεί η άφιξη και η αναχώρηση κρουαζιερόπλοιων προς και από λιμάνια της χώρας μας αναχώρησε χθες για το Μαϊάμι των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής ο Υπουργός Θαλάσσιων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας Γιάννης Διαμαντίδης προκειμένου να συμμετάσχει στην 8η Εκθεση Τουρισμού και Κρουαζιέρας που ξεκινά στην αμερικανική πόλη.
Στην ελληνική αποστολή που αναχώρησε για τις ΗΠΑ εκτός από τον Υπουργό Θαλάσσιων Υποθέσεων συμμετέχουν ακόμη ο Υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, ο Υφυπουργός Τουρισμού Γ. Νικητιάδης , καθώς και οι εκπρόσωποι από τις διοικήσεις των δέκα μεγάλων λιμένων της χώρας ανάμεσά τους και αυτό του Βόλου.
Η ελληνική αποστολή κατά τη διάρκεια παραμονής της στις ΗΠΑ θα έχει συνομιλίες και διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής όλων των μεγάλων ομίλων στο χώρο της κρουαζιέρας , προκειμένου, όπως προαναφέρθηκε , τα ελληνικά λιμάνια να αποτελέσουν τη βάση αναχώρησης και άφιξης των κρουαζιερόπλοιων.
Ηδη σύμφωνα με πληροφορίες έχουν κλειστεί συναντήσεις των υπουργών με εκπροσώπους της Carnival Cruises Lines, της Costa Cruises και της Royal Carribean κατά τις οποίες θα εξεταστούν όλα τα δεδομένα μετά την άρση του καμποτάζ και τη νέα σύμβαση για την κρουαζιέρα.
Στην ελληνική αποστολή στο Μαιάμι από τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου συμμετέχει ο Υπεύθυνος Κίνησης του εμπορικού λιμένος κ. Παναγιώτης Φεύγας. Ο εκπρόσωπος του ΟΛΒ έχει μαζί του αφίσες με το λιμάνι του Βόλου, έντυπο διαφημιστικό υλικό που προβάλλει , στα ελληνικά και τα αγγλικά, το Βόλο, το Πήλιο, αλλά και άλλα ενδιαφέροντα σημεία στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας που μπορούν να δουν οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων που θα ελλιμενιστούν στο λιμάνι του Βόλου, καθώς και ένα τρίλεπτο διαφημιστικό dvd που θα προβάλλεται από το τουριστικό περίπτερο που έχει εκμισθώσει η χώρα μας.
Γιατί να μην πιάνουν και στην σκόπελο  άσχημα θα ήταν?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger