Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

ΟΛΜΕ: αντιτίθεται στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων

Μαίνονται οι αντιδράσεις για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων που ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Παιδείας, καθώς από την επόμενη χρονιά αλλάζει τελείως ο σχολικός χάρτης....Η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, καλεί τους καθηγητές σε εγρήγορση, ώστε σε συνεργασία με τους γονείς να αντιδράσουν στις νέες αυτές αλλαγές που «εξαφανίζουν» 1.056 σχολεία.


Σε ανακοίνωση το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών, εκφράζει τη δυσφορία του για το γεγονός:«Δε θα ανεχτούμε για λογιστικούς λόγους, να θυσιαστεί η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Με το στοίβαγμα των μαθητών σε 30άρια τμήματα, με την ταλαιπωρία των παιδιών των υποβαθμισμένων περιοχών και με την εργασιακή ανασφάλεια των εκπαιδευτικών, δηλαδή με τη λογική των επιχειρούμενων συγχωνεύσεων δεν υποστηρίζεται σε καμία περίπτωση η δημόσια δωρεάν Παιδεία. Δεν θα ανεχτούμε να θυσιάζεται η δημόσια εκπαίδευση στην πολιτική της διάλυσης των κοινωνικών αγαθών που επιβάλλει το ΔΝΤ και η τρόικα», αναφέρει.

Μέσα στην εβδομάδα, αναμένεται να συνεδριάσουν οι κατά τόπους ΕΛΜΕ, ενώ το Σάββατο στη συνέλευση που θα πραγματοποιήσουν οι πρόεδροι των οργάνων, θα αποφασιστεί η περεταίρω στάση τους.
Ήδη πάντως, οι μαθητές υπό συγχώνευση σχολείου στην Κοζάνη, προχώρησαν σε κατάληψη.

star.gr
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/03/blog-post_7213.html#more 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger