Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Στο Μαϊάμι Φλόριδας γιά ολιγοήμερες διακοπές ο υπουργός Διαμαντίδης, ο υφυπουργός Νικητιάδης και αρκετοί ''υπηρεσιακοί παράγοντες''

(Διαχρονική συνήθεια: Θα ''υπέφεραν'' από την πολυμελή ελληνική αποστολή, μπαρ, πισίνες, νυχτερινά κέντρα, καταστήματα, παραλία, εστιατόρια και τα ''σχετικά'' μεταμεσονύχτια)
Επίσημα και τυπικά, γιά να συμμετάσχουν σε ''Εκθεση Κρουαζιέρας 2011'' (Cruise Shipping, Miami Beach Convention
Center), 14-17 Mαρτίου 2011. Συμμετέχουν 67 εταιρίες και αρκετές χώρες...
Στην καλύτερη περίπτωση, μόνο η παρουσία του πρόεδρου του ΕΟΤ στην έκθεση, θα ήταν αρκετή.


Η πολυμελής ελληνική αποστολή (μαζί και...οι διοικήσεις ελληνικών λιμανιών!) στην πολυήμερη αποστολή της (ήταν στο Μαϊάμι από 12 Μαρτίου βράδυ, θα αναχωρούσαν γιά Αθήνα στις 18), ''θα είχαν συνομιλίες και διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλείς ομίλων στον χώρο της κρουαζιέρας, ώστε τα ελληνικά λιμάνια, να αποτελέσουν την βάση αναχώρησης και άφιξης πολλών κρουαζιερόπλοιων''. Από τη νότια Φλόριδα αναχωρούν κρουαζιερόπλοια μόνο γιά τα νησιά... Καριβαϊκής.


Περίπου 275.000 ευρό το συνολικό κόστος (περίπτερο στην 'Εκθεση, εισιτήρια, διαμονή, διατροφή κ.ά)


Μία εβδομάδα θα έμεινε στο Μαϊάμι ο υπουργός Θαλλασίων ΥποΘέσεων Γ. Διαμαντίδης. Τρεις ημέρες Νέα Υόρκη, μία Κόλπος Τάμπα, δύο Μαϊάμι, ο υφυπουργός Πολιτισμού Γ. Νικητιάδης. Υπουργός και υφυπουργός Πολιτισμού πριν την επίσκεψη στις ΗΠΑ, ήταν στο Βερολίνο, όπου συμμετείχαν σε διεθνή τουριστική 'Εκθεση...
Συνολικά 6 οι συνοδοί: Του υπουργού 4, συν σύζυγος και του υφυπουργού 2. Περίπου 25 άτομα στην αποστολή ΕΟΤ, Δήμων και Λιμενικών Αρχών της Ελλάδας.


Τα ''μεγάλα στελέχη'' της αντιπροσωπεία μέναν στο πολυτελέστατο ξενοδοχείο Fontainebleau, Miami Beach (το προτίμησε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα πρόσφατα), όπου οι τιμές γιά απλό δωμάτιο αρχίζουν από 430 δολάρια την βραδυά.
Στην υπόθεση του ταξιδιού, τα υπουργεία Πολιτισμού και Θαλάσσιων Υποθέσεων, έπραξαν από μόνα τους, χωρίς συνεννόηση με το υπουργείο Εξωτερικών. Απλά ζήτησαν από τους διπλωμάτες μικροεξυπηρετήσεις σε τοπικό επίπεδο.


  Σε conference με θέμα ''Where in the World?'' -Τετάρτη απόγευμα, 16 Μαρτίου- θα συμμετείχε ο υφυπουργός Γιώργος Νικητιάδης. Συνολικά σε ένα τριήμερο, σε conference θα μιλήσουν σε διαφορετικές ώρες, 80+ αντιπρόσωποι χωρών και επιχειρήσεων. 'Ενας από αυτούς θα είναι και ο υφυπουργός. Δεν θα είναι δηλαδή, ο ''κεντρικός ομιλητής στην 'Εκθεση'', όπως διέδιδε γιά λόγους εντυπωσιασμού. ΔΕΝ υπάρχει ''κεντρικός ομιλητής''. 
Τον υφυπουργό συνοδεύουν στο ταξίδι του στις ΗΠΑ (11-16 Μαρτίου), ο σύμβουλός του Αριστείδης Μουσούρης και ο δημοσιογράφος Χρήστος Πετρέας, γιά να καταγράφει τις δραστηριότητές του.
Ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Γιάννης Διαμαντίδης ζήτησε και... τηλεοπτικό (τοπικό) συνεργείο στην Φλόριδα, γιά 16-17 Μαρτίου. Θα διατεθεί αυτό των αδελφών Αγγελάτου από τον Κόλπο της Τάμπα, που τελικά δεν θα πληρωθεί, μετά την μεσολάβηση του συνεταίρου τους και παράγοντα Γ. Μέρμελα. Ο υπουργός, άρχισε την προβολή της... Ελλάδας, σε δεξίωση στο σπίτι Ομογενή, την Κυριακή το βράδυ, 13 Μαρτίου. Ο κ. Διαμαντίδης, ΔΕΝ συμμετείχε σε καμία ανοιχτή συζήτηση, στα πλαίσια των εκδηλώσεων της έκθεσης.


M' ένα ελληνικό ''περίπτερο'' (αριθμός 1287) συμμετέχουν:
Greek National Tourism Organization, Hellenic Assn. of Travel & Tourism, Municipality of Chania, Municipality of Island of Cephalonia, Port Authority of Herakleion (Crete), Port Authority of Igoumenitsa, Port Authority of Kavala, Port Authority of Piraeus, Port Authority of Santorini, Port Authority of Volos, Port Authority of Thessaloniki...
Το περίπτερο της Ιταλίας είναι το μεγαλύτερο. Περίπου 10 φορές μεγαλύτερο από αυτό της Ελλάδας. Ακολουθεί η Γερμανία
Έχουμε και από την σκόπελο κάτι έκθεσης περιμένουμε να δούμε ποσό μας στοίχησαν ,
Και κάτι ταξιδάκια στης Βρυξέλες …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger