Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Προς μελισσοκόμους Σκοπέλου πάνε να σας τελειώσουν και εσάς !

Τελειώνουν τους Έλληνες Μελισσοκόμους

Σήμερα έχουμε άσχημα νέα για την μελισσοκομία συνάδελφοι.
Πιο άσχημα δεν γίνεται.
Μας ήρθε η πληροφορία από ανώτατο στέλεχος μελισσοκομικού συνδικαλισμού που ούτε λίγο ούτε πολύ μας λέει τα εξής…
Μέσα στον Απρίλιο θα είναι νόμος του κράτους η απαγόρευση για τους μελισσοκόμους να....
πωλούν χύμα μέλι, μέλι από χέρι δηλαδή.

Όταν λέμε χύμα εννοούμε αυτό που κάνουμε τόσα χρόνια, να γεμίζουμε δηλαδή βαζάκια μέλι κατευθείαν από τα βαρέλια μας και να το πουλάμε στους πελάτες μας.
Η κίνηση αυτή του εχθρικού προς τους μελισσοκόμους Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης γίνετε προκειμένου να στηριχτεί το εμπόριο.

Όσον αφορά τους μελισσοκόμους, ακούστε τι θα ισχύσει.

Θα μας υποχρεώσουν να πουλάμε το μέλι μας συσκευασμένο σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ισχύουν για την συσκευασία του μελιού.
Ένα τέτοιο κόστος όμως είναι δυσβάστακτο για τον φτωχό Έλληνα μελισσοκόμο, καθώς το κόστος εγκαταστάσεων και μηχανημάτων συσκευασίας φτάνει τα 80.000 με 100.000 Ευρώ.

Ποιος Έλληνας μελισσοκόμος λοιπόν θα έχει τον τρόπο να συσκευάσει μέλι;

Φυσικά κανείς…

Όμως θα υπάρχει και παραθυράκι, αφού όπως σας είπα στόχος του νόμου αυτού είναι η εξουθένωση του έλληνα μελισσοκόμου και η στήριξη του έλληνα εμπόρου.

Ακούστε λοιπόν.

Όποιος μελισσοκόμος επιθυμεί να συσκευάσει μέλι, θα μπορεί να απευθυνθεί σε έμπορους και συνεταιρισμούς που έχουν συσκευαστήρια και επί πληρωμή θα μπορεί να συσκευάζει το μέλι του για να το πουλήσει.

Υπάρχουν κι άλλα όμως.

Το μέλι που θα θέλει να συσκευάσει ο Έλληνας μελισσοκόμος θα πρέπει να περνάει και από χημείο, δήθεν για να πιστοποιείται ότι είναι κατάλληλο και χωρίς υπολείμματα.
Και εδώ όμως το κέρδος κρύβεται από πίσω μιας και το κόστος για το χημείο θα είναι περίπου στα 300 ευρώ.

Πάμε τώρα και στο κόστος συσκευασίας.

Εκεί που θα πηγαίνουμε να το συσκευάσουμε το μέλι, οι εταιρείες αυτές θα έχουν δικά τους γυαλάκια και βαζάκια μελιού και θα μας τα χρεώνουν πάρα πολύ, ώστε να κάνουν την κίνηση μας αυτή ασύμφορη, για να σταματήσει ο μελισσοκόμος να πουλάει μόνος του μέλι, και έτσι να έχουν ολόκληρη την αγορά δική τους.

Το κόστος συσκευασίας λοιπόν μαζί με τα γυαλάκια θα αγγίζει σχεδόν τα 2 ευρώ το κιλό.
Αυτά μας ετοιμάζει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης συνάδελφοι, με το πρόσχημα ότι κινδυνεύει η δημόσια υγεία από το χύμα μέλι.

Μετά το μέλι σειρά έχει το χύμα λάδι απ ότι πληροφορήθηκα.

Ας δούμε τώρα και τον ρόλο αυτών που πρέπει να προστατεύουν τους μελισσοκόμους...

Σύμφωνα με τον συνδικαλιστή ο ρόλος τους είναι η απόλυτη σιωπή.

Δεν θα θίξουν καθόλου το θέμα μέχρι να ψηφιστεί το νομοσχέδιο παρ όλο που το γνωρίζουν εδώ και καιρό.

Όπως μου είπε είναι αγανακτισμένος με την στάση αυτή την απραξίας για το θέμα.

Εγώ έχω να πω ότι…

Μετά τις αποδείξεις που πρέπει να κόβουμε για το μέλι που πουλάμε έρχεται τώρα η απαγόρευση αυτή.
Αλλάζουν πράγματα που ίσχυαν εδώ και 70 χρόνια στην ελληνική μελισσοκομία και δεν μιλάει κανείς.

Ο Συνδικαλιστής, που είναι μέλος της ΟΜΣΕ μου εξήγησε τους λόγους αυτής της σιωπής, όμως όταν δεν τους αποκαλύπτει ο ίδιος, ή οι Πατέρες της μελισσοκομίας που τους έχουμε ορίσει να προστατεύουν τα συμφέροντα μας πως μπορώ εγώ ένας απλός μελισσοκόμος να τα πω;

Όμως τα πράγματα είναι έτσι όπως σας τα περιγράφω.

Επίσης να τονίσω ότι η προσπάθεια αυτή είναι μεθοδευμένη, και σκοπό έχει να τελειώσει τους Έλληνες μελισσοκόμους μια και καλή.

Δεν είναι τυχαία σύμπτωση άλλωστε η συνέντευξη καθηγητή του Α.Π.Θ. προ ημερών σε μεγάλη εφημερίδα που έλεγε ότι το Ελληνικό μέλι απ χέρι είναι λαχείο…

Σε αυτό το πνεύμα ακριβώς στηρίζεται και ο νέος νόμος που θα το απαγορεύει.

Ένα Site και μερικά Blog που τόλμησαν να καυτηριάσουν την δήλωση αυτή του καθηγητή που ήταν δήλωση στήριξης των εμπόρων κι όχι της συνολικής μελισσοκομίας ως όφειλε κατακεραυνώθηκαν από τους βολεμένους και τα Blog τους που ειναι φερέφωνα αυτών που έχουν συμφέροντα από την κίνηση αυτή.

Σας λέω ότι μπορεί να ξεσπάσει επίθεση λάσπης από μελισσοκομικά Blog προς τον MELISSOCOSMO εξ αιτίας της αποκάλυψης αυτής, γιατί τα συμφέροντα είναι μεγάλα, αφού πολλοί έμποροι και συνεταιρισμοί που διαθέτουν συσκευαστήρια θα πλουτίσουν από την εξέλιξη αυτή.
Έτσι Blog μελισσοκόμων που σχετίζονται με συσκευαστήρια και συνεταιρισμούς είναι πολύ πιθανό να στραφούν κατά του MELISSOCOSMOU και να σας παρουσιάσουν την απόφαση αυτή ως πολύ σωστή και αναγκαία.

Μην τους πιστέψετε…

Θα παρουσιαστεί από τους μελισσοπατέρες μας η εξέλιξη αυτή σαν απαραίτητη για το καλό μέλλον της μελισσοκομίας.

Μην τους πιστέψετε.

Στην πραγματικότητα είναι πολιτική επιλογή αυτή που έχει παρθεί από καιρό και που θα επιχειρήσει να βάλει τέλος στο μέλι από χέρι, στο χύμα λάδι, στους κήπους και σε αυτούς που παράγουν διάφορα προϊόντα για το σπίτι τους.

Από αρχές Φεβρουαρίου υπήρχε η πληροφορία και σας το είχαμε πει εδώ.

Δείτε…
http://melissocosmos.blogspot.com/2011/02/video_04.html

Υπήρχε αρκετός ίσως χρόνος να αντιδράσουμε από τον Φεβρουάριο έως τώρα και να αποκρούσουμε αυτά τα σχέδια αλλά δυστυχώς δεν έγινε τίποτα.

Δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει κάτι συνάδελφοι τώρα είναι πολύ αργά, μόνη λύση ίσως η ανυπακοή στο παράλογο αυτό νομοσχέδιο.

http://melissocosmos.blogspot.com/
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/03/blog-post_7768.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger