Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Αυτοκράτορες και … Αλανοί…!


Βυζάντιο, Κωνσταντινούπολη, Χειμώνας του 1004 μ.Χ. Το Παλάτι των Βλαχερνών έχει σήμερα φορέσει τα γιορτινά του. Παρά το γεγονός ότι η αυτοκρατορία βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση αρκετά χρόνια τώρα και οι διαρκείς επιθέσεις των άγριων πολεμικών φυλών του Βορρά, έχουν καταπονήσει τις δυνάμεις της, η σημερινή μέρα είναι το γεγονός της χρονιάς. Ο Αυτοκράτορας πρόσφατα επέφερε συντριπτικό πλήγμα στους Βουλγάρους, κατά την εκστρατεία του εναντίον τους, ενώ και στην Ανατολή, οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις του, κατά των Αράβων, στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία. Ο πόλεμος δεν έχει ακόμα τελειώσει και παρά το γεγονός ότι οι εμπορικοί δρόμοι έχουν προσωρινά ανοίξει, τίποτε δεν αποκλείει νέες περιπέτειες στην ταραγμένη παραμεθόριο της Αυτοκρατορίας. Σήμερα όμως δέχεται επισκέψεις. Δέχεται πρεσβείες εθνών και πολεμάρχων της περιφέρειας της αχανούς έκτασης που ορίζει η Σημαία του, ηγέτες που του προσφέρουν πλούσια δώρα, υποβάλλουν τα σέβη τους, και άρχοντες μακρινών χωρών που επιζητούν την εύνοια του για τους ίδιους και τους λαούς τους. Άλλοι είναι έτοιμοι να προσφέρουν συνθήκες ειρήνης και άλλοι να δηλώσουν υποταγή, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη συμμαχία του….
Βρίσκονται στο πολυώροφο παλάτι αντιπρόσωποι των Σλαβικών Φυλών του Βορρά, Σέρβοι, Βούλγαροι, και Ρώς, οι πολέμαρχοι των Σκυθών της Μαύρης Θάλασσας, και των άγριων Καυκάσιων, των Πετσενέγκων και των Αβάρων, εκλεπτυσμένοι εμίρηδες των ατίθασων Αράβων και των Περσών από την Ανατολή. Στο βάθος ξεπροβάλλουν οι πρέσβεις των Ιταλικών Πόλεων της Βενετίας, της Γένουας και της Πίζας με την τραγουδιστή λαλιά, ενώ πιο πίσω καταφθάνουν οι Φράγκοι, οι Γερμανοί, και οι Ίβηρες άρχοντες, με τις πλουμιστές στολές τους και τη πολυπληθή συνοδεία τους.
Καθισμένος στον χρυσό θρόνο του, περιστοιχισμένος από τους Βαράγγους φρουρούς του – θεόρατοι άνθρωποι που το παρουσιαστικό τους, αλλά κυρίως ο μακρύς Δανέζικος πέλεκυς που φέρουν, εμπνέει φόβο – πίνει γλυκό κρασί από τη Σάμο και γεύεται τους καρπούς της πλούσιας γης της αυτοκρατορίας του, καθώς υποδέχεται τους . «υψηλούς» προσκεκλημένους του, αν και ο Κουροπαλάτης, με ένα μειδίαμα παρατηρεί, ότι ο Αυτοκράτορας είναι κάπως βαριεστημένος, καθώς είναι υποχρεωμένος να τηρεί ευλαβικά το πρωτόκολλο . υποδοχής ξένων αντιπροσωπειών.
  • Χμμμ, των Ξένων Αντιπροσωπειών.. Αυτοί οι βάρβαροι, αυτοί οι ανύπαρκτοι, μια δράκα δήθεν σπουδαίων, ηγέτες και εκπρόσωποι παρηκμασμένων εθνών και πολέμαρχοι μερικών χιλιάδων άπλυτων πλιατσικολόγων, που τους ονομάζουν στρατούς, είναι οι ξένες αντιπροσωπείες που δέχομαι; Οι Κλιβανάριοι και οι Κατάφρακτοι του στρατού της Αυτοκρατορίας θα μπορούσαν να τους σαρώσουν όλους μονομιάς, όπως το δρεπάνι τον ξανθό μίσχο του σταριού. Λίγα υπέρπυρα από το αυτοκρατορικό ταμείο και οι πύλες των πόλεών τους, θα άνοιγαν μονομιάς στο κουδούνισμα των χρυσών νομισμάτων στο βελούδινο πουγκί. Η αναγγελία της άφιξης των Δομέστικων και των Δρουγγαρίων μου, στα σύνορα των χωρών τους, θα ήταν αρκετή για να εγκαταλείψουν οποιαδήποτε σκέψη αντίστασης και να εκλιπαρήσουν για έλεος. Τολμούν και ζητούν τη συμμαχία μου.! Οι ελάχιστοι αυτοί, ζητούν την συμμαχία μου.! Ω, ναι, ναι, θα σας τη δώσω καλοί μου φίλοι, θα σας τη δώσω, μην αμφιβάλετε για αυτό.! Αλλά θα σας υπαγορεύσω εγώ τον τρόπο! Θα σας πω εγώ πως θέλω να γίνει. Χμμμ, είναι και οι Αλανοί εδώ… Με τον πρωτότοκο γιό του Αλανού ηγεμόνα. Δέκα σεντούκια χρυσά για να τον εξαγοράσω… πήγαν στράφι… Ο γιός του ομως… Θα ήταν καλός όμηρος.. Μπορεί να κάνει καριέρα στην Αυλή. Ποιος ξέρει, ίσως σύντομα να διαδεχτεί τον γηρασμένο πατέρα του. Μπορεί να τον βοηθήσω. Ναι, ναι, θα τον βοηθήσω. Ίσως με χρήματα…ίσως με μισθοφόρους, στρατό και συμβούλους…. Θα πρέπει να συζητήσει ο Πρωτονοτάριος τα σχετικά με την Ομηρεία του… Θα δούμε., θα δούμε..!-

Η μουσική διέκοψε τις σκέψεις του. Έπιασε το χρυσοποίκιλτο ποτήρι του και συνέχισε να πίνει μεγάλες γουλιές από το ανέρωτο γλυκό κρασί του. Γύρισε γύρω του, μόνο για να πέσει το βλέμμα του στους κοκκινοτρίχηδες Βαράγγους της φρουράς της κεντρικής πύλης της Μεγάλης Αίθουσας, που κάτι έλεγαν δυνατά στη βάρβαρη γλώσσα τους, και παίρνοντας μια βαθιά ανάσα, εξακολούθησε να χαζογελάει σε ξένους ανθρώπους που δεν ήξερε και μάλλον, δεν τον ενδιέφερε να μάθει..

..Γερμανία, Βερολίνο, Χειμώνας του 2011 μ.Χ. Η Έδρα της Καγκελαρίας έχει φωταγωγηθεί, σε περίοπτη θέση βρίσκονται οι Σημαίες της Ελλάδος, της Ε.Ε. και της φιλοξενούσας Γερμανίας, με τον περήφανο μαύρο αετό του θυρεού της να κυματίζει στο απαλό, ψυχρό αεράκι της μεγαλούπολης, ενώ το τιμητικό Άγημα της Bundeswehr έχει παραταχθεί για να αποδώσει τις δέουσες τιμές στον Έλληνα Πρωθυπουργό που μεταβαίνει για διαβουλεύσεις με την Καγκελάριο, πάνω στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Στήριξης και της αντιμετώπισης της σοβούσας οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Στη πόρτα τον αναμένει η Καγκελάριος, η οποία δεν χάνει την ευκαιρία να αστειευτεί με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν την συνάντηση και την ρωτούν πεισματικά και ειρωνικά, πόσα νησιά πρέπει να πουλήσουν οι Έλληνες για να ξεχρεώσουν τους Γερμανούς φορολογουμένους…
Η Γερμανία είναι η ατμομηχανή της Ευρώπης και κάθε απόφαση για το μέλλον της και τις οικονομικές εξελίξεις σε αυτή, περνούν από το Βερολίνο. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, συνεχιστής και διάδοχος μεγάλης πολιτικής οικογένειας, κομίζει τη δέσμευση της χώρας για την πιστή εφαρμογή του προγράμματος σταθερότητας και διαβεβαιώσεις προς τη Καγκελάριο και τους αξιωματούχους της κυβέρνησής της, ως προς πλήρη εφαρμογή του Μνημονίου που πρόστατα υπέγραψε η κυβέρνήσή του με την Τρόϊκα. Ήδη από την Αθήνα είχε δηλώσει ότι «Προσμένουμε στη στήριξη των φίλων και εταίρων μας Γερμανών και θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα στον Γερμανικό Λαό, ότι δεν ζητούμε δώρα, μόνο πολύτιμο χρόνο για να σας ξεπληρώσουμε, τόσο για το κεφάλαιο όσο και τους τόκους».
Το πρόγραμμα της Καγκελαρίας είναι βαρύ. Εν μέσω κρίσης, έχει ήδη προγραμματιστεί για αύριο και η άφιξη του Πορτογάλου Πρωθυπουργού, ενώ και ο Πρόεδρος της Γαλλίας και η Πρωθυπουργός της Εσθονίας θα βρεθούν στο Βερολίνο λίγο πριν την εαρινή Σύνοδο Κορυφής προκειμένου να συζητήσουν…
Σας θυμίζει κάτι απο παλιά; Μάλλον ναι…
Μόνο που τώρα βρισκόμαστε στη θέση των … Αλανών!

Ierofantishttp://www.antinews.gr/2011/02/26/87792/#more-87792

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger