Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Τώρα καταλαβαίνετε για πιο λόγο κάνουμε καταγγελίες για το Carrefour διαβάστε λοιπών για το ελαιόλαδο κτήμα κόρε που έβγαλε πρόσφορα το μεγαλόκαρτελ και τρέξατε όλοι για την μεγάλη ευκαιρία για να δούμε τι θα απάντηση το Γενικό Χημείο του Κράτους.

Παράνομη τυποποίηση και διακίνηση ελαιόλαδου
Ελαιόλαδο που είχε τυποποιηθεί και διακινηθεί παράνομα εντοπίστηκε σε σούπερ μάρκετ στην Καλαμάτα, από συνεργείο ελέγχου των υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Την περασμένη εβδομάδα, το μάρκετ Carrefour στην Καλαμάτα, είχε σε προσφορά το ελαιόλαδο «ΚΟΡΕ ΚΤΗΜΑ», έξτρα παρθένο, συσκευασίας των πέντε λίτρων σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή που δημιούργησε αναστάτωση και σύγχυση στην τοπική αγορά και αποτέλεσε αντικείμενο εκπομπών στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Λόγω της δημοσιοποίησης του θέματος, συγκροτήθηκε μικτό συνεργείο από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες τις Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, το οποίο απέσπασε δείγμα που στάλθηκε για ανάλυση στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

Παράλληλα, όμως, με τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία «ΚΟΡΕ Α.Ε.» που εδρεύει στο Κορωπί, δεν έχει άδεια συσκευασίας και τυποποίησης ελαιολάδου και ο κωδικός αριθμός που αναγραφόταν στην συσκευασία ανήκει στην εταιρεία «ΣΟΓΙΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.». Το γεγονός αυτό επιβεβαιώθηκε και από τις υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ύστερα από αυτά ενημερώθηκε ο ΕΦΕΤ, ο οποίος είναι και αρμόδιος για τον περαιτέρω έλεγχο και την επιβολή κυρώσεων.

Η ονομασία της εταιρείας «ΚΟΡΕ» είχε εμπλακεί και το 2008 στην υπόθεση του επιμολυσμένου ουκρανικού λαδιού.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger