Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Συμφωνία Ελλάδας - Βουλγαρίας για κοινές περιπολίε


Περισσότεροι από 25.000 Έλληνες τουρίστες επισκέπτονται κατά τη χειμερινή τουριστική περίοδο το χιονοδρομικό κέντρο Μπάνσκο της Βουλγαρίας. Για το λόγο αυτό υπεγράφη σήμερα Πρωτόκολλο Συνεργασίας της ελληνικής και της βουλγαρικής αστυνομίας για κοινές περιπολίες Ελλήνων και Βουλγάρων αστυνομικών στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας, μεταξύ του υπαρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγου, Γιάννη Ραχοβίτσα και τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών και αρχηγού της αστυνομίας της Βουλγαρίας, Καλίν Γκεοργκίεφ.
«Πρόκειται για μία πιλοτική απαρχή ενός ευρύτερου σχεδιασμού που στόχο έχει και την εξάπλωση του θεσμού των κοινών περιπολιών στις δύο χώρες, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο κάθε φορά», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιστράτηγος Γιάννης Ραχοβίτσας και πρόσθεσε ότι «το σημερινό επίτευγμα αποτελεί μέρος μίας διευρυμένης προσπάθειας της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της ελληνικής αστυνομίας σε άμεση και ουσιαστική συνεργασία με τις βουλγαρικές αρχές, για την πρόληψη της εγκληματικότητας, την καταστολή του οργανωμένου εγκλήματος καθώς και την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των Ελλήνων πολιτών».
Οι προσπάθειες για την επίτευξη της συνεργασίας μεταξύ των δυο αστυνομικών αρχών ξεκίνησαν πριν από τέσσερα χρόνια, με τον τότε Γ. Γραμματέα και σημερινό πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ. Από τις 16 Ιανουαρίου Βούλγαροι και Έλληνες αστυνομικοί πραγματοποιούν κοινές επιχειρήσεις και ανταλλάσουν απευθείας πληροφορίες.
Στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας βρίσκονται ήδη οι δύο Έλληνες αστυνομικοί οι οποίοι μιλούν απταίστως τη βουλγαρική γλώσσα και διευκολύνουν τους Έλληνες τουρίστες. Η παραμονή των Ελλήνων αστυνομικών θα διαρκέσει εννέα εβδομάδες και θα απασχοληθούν συνολικά έξι αστυνομικοί οι οποίοι θα παραμένουν, ανά δύο κάθε φορά, για τρεις εβδομάδες στο Μπάνσκο. Τα έξοδα της παραμονής και της διατροφής των Ελλήνων αστυνομικών καλύπτονται από τον δήμο Μπάνσκο της Βουλγαρίας.
Βούλγαρους αστυνομικούς θα δούμε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στα παράλια της Χαλκιδικής, της Καβάλας και του Στρυμονικού Κόλπου, όπου και παρουσιάζεται μεγάλη τουριστική κίνηση από Βούλγαρους υπηκόους.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

If some one wishes to be updated with hottest technologies afterward he must be
pay a quick visit this website and be up to date everyday.



My blog post: videokeman.com

Powered By Blogger