Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Ετοίµαζαν επιχείρηση στη Λέρο µε το Σχέδιο Βαριοπούλα

Φωτογραφία από τη συνάντηση του  Κάρολου Παπούλια µε τον Πρόεδρο  της Αρµενίας στις 18 Ιανουαρίου
Κ αι επιχείρηση στη Λέρο προέβλεπε το Σχέδιο Βαριοπούλα του τουρκικού στρατού, σύµφωνα µε νέα έγγραφα που βρέθηκαν στηδιοίκηση τουΝαυτικού στο Γκιολτσούκ. Στην επιχείρηση θα συµµετείχαν αεροπορικές και χερσαίες δυνάµεις.

Οι αποκαλύψεις έγιναν από την εφηµερίδα «Μιλιέτ» την Παρασκευή, αλλά χθες η «Γενί Σαφάκ» έδωσε στοιχεία γιατην κρίσηπου ετοίµαζε ο τουρκικόςστρατός στο Αιγαίο µε στόχο ναδηµιουργηθεί το κατάλληλο έδαφος στην Τουρκία ώστε να επιτραπεί η εκδήλωση πραξικοπήµατος ενάντια στην κυβέρνηση Ερντογάν, µερικούς µήνες αφότου ανέλαβε την εξουσία.

Στο πλαίσιο του Σχεδίου Σούγκα θα γινόταν απόβαση στα τουρκικά νησιά Κογιούν, δίπλα από τη Χίο, τα οποία µε βάση τη Συνθήκη της Λωζάννης είναι αποστρατικοποιηµένα. Αυτή η εξέλιξη θα προκαλούσε την κινητοποίηση της Ελλάδας, η οποία θα καλούσε αµέσως τον στρατό σε επιφυλακή.

Το σχέδιο όµως δεν θα τελείωνε εδώ. Θα προχωρούσαν ακόµη και σε επιχείρηση στη Λέρο, προκαλώντας ευθέως την Ελλάδα µε στόχο τη δηµιουργία πραγµατικής κρίσης.

ΣΥΜΦΩΝΑ µε απόρρητο έγγραφο, τοοποίο βρέθηκε επίσης στη διοίκηση του Ναυτικού και το υπογράφει οαντισυνταγµατάρχης Ερντίν Ινάλ, ειδική οµάδα ανέλαβε την όλη επιχείρηση.

Παράλληλα, πόλεµοανακοινώσε ων ανάµεσα στηνΑθήνα και στην Αγκυρα προκάλεσαν ακόµη µία φορά οι αιχµές του Προέδρου της ∆ηµοκρατίας Κάρολου Παπούλια για τη Γενοκτονία των Αρµενίων, συγκεκριµένα οι αναφορές του στους Ελληνες καιΑρµένιους που «κατακρεουργήθηκα ν από τον ίδιοβάρβαρο». Αρχικά το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών δεναντέδρασε, αλλά τοΣάββατο εξέδωσε ανακοίνωση, όπου κάνει λόγο για «πλήρη διαστρέβλωση» των ιστορικών γεγονότων, ηοποία «δενσυνάδει µε τον αξιότιµο θεσµόαπό τονοποίο προέρχεται».

Αµεση ήταν η αντίδραση τηςΑθήνας, η οποία διάστόµατος του εκπροσώπου του υπουργείουΕξωτερικών Γρηγόρη ∆ελαβέκουρα απάντησε ότι«η Ιστορίαδεν ξαναγράφεται ούτε παραγράφεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger