Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

ΤΗΣ ΣΑΣ ΕΧΩ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ ΜΕ ΚΑΤΣΙΚΑΚΗ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ

Κατσικάκι με δαμάσκηνα

Κατσικάκι με δαμάσκηνα

Επίπεδο δυσκολίας: Εύκολη
Μερίδες: 6
Υλικά:

  • 1 μπούτι κατσίκι σε μερίδες
  • 1 κιλό πατάτες μικρές ολόκληρες ή μεγάλες κομμένες στα τέσσερα
  • 15 δαμάσκηνα
  • 15 φέτες μπέικον
  • 1 κ.σ θυμάρι
  • 2 κουταλιές μέλι
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • λίγο δεντρολίβανο
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετούμε σε μια λεκάνη το σκόρδο κομμένο, το μέλι, το κονιάκ, το λάδι, το δεντρολίβανο και το κρέας, αφού το έχουμε αλατοπιπερώσει. Αφήνουμε να μαριναριστεί τουλάχιστον 2-3 ώρες και στη συνέχεια το βάζουμε σε ένα ταψί με τη μαρινάδα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για μία ώρα. Μετά τη μία ώρα, το βγάζουμε από το φούρνο και βάζουμε τις πατάτες αλατοπιπερωμένες και τα δαμάσκηνα, τυλιγμένα με το μπέικον. Προσθέτουμε, αν χρειάζεται, λίγο νερό και ψήνουμε, για ακόμα μία ώρα.

Μην ξεχάσετε τα δαμάσκηνα να είναι σκοπέλου εάν θέλετε να είναι νόστιμο το φαγητό σας

Άντε και καλή σας όρεξη

Από το skopelosnews και το χαμπαρακη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα.Γράψτε την άποψη σας με κόσμιο τρόπο.Δυστυχώς κάποιοι σε ψηλά γραφεία ενοχλούνται ιδιαιτέρως που δίνουμε σε όλους την δυνατότητα σχολιασμού στα γεγονότα και τις εξελίξεις.
Τις αναρτήσεις και τα σχόλια τα διαβάζουν στα πολιτικά γραφεία.Για αυτό το λόγο χρησιμοποιήστε εύστοχα και έξυπνα,την ελευθερία λόγου που σας παρέχει το παρών μπλογκ,χωρίς ύβρεις και χωρίς χαρακτηρισμούς.
ΥΓ....Παρακαλώ μην γράφετε σχόλια με greeklish,είναι κουραστικό για όσους θέλουν να διαβάσουν το σχόλιο σας και για μένα,γιατί τα πιο πολλά πάνε αυτόματα στα ανεπιθύμητα και πρέπει να τα επαναφέρω.