Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

ΤΗΣ ΣΑΣ ΕΧΩ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ ΜΕ ΚΑΤΣΙΚΑΚΗ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ

Κατσικάκι με δαμάσκηνα

Κατσικάκι με δαμάσκηνα

Επίπεδο δυσκολίας: Εύκολη
Μερίδες: 6
Υλικά:

  • 1 μπούτι κατσίκι σε μερίδες
  • 1 κιλό πατάτες μικρές ολόκληρες ή μεγάλες κομμένες στα τέσσερα
  • 15 δαμάσκηνα
  • 15 φέτες μπέικον
  • 1 κ.σ θυμάρι
  • 2 κουταλιές μέλι
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • λίγο δεντρολίβανο
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετούμε σε μια λεκάνη το σκόρδο κομμένο, το μέλι, το κονιάκ, το λάδι, το δεντρολίβανο και το κρέας, αφού το έχουμε αλατοπιπερώσει. Αφήνουμε να μαριναριστεί τουλάχιστον 2-3 ώρες και στη συνέχεια το βάζουμε σε ένα ταψί με τη μαρινάδα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για μία ώρα. Μετά τη μία ώρα, το βγάζουμε από το φούρνο και βάζουμε τις πατάτες αλατοπιπερωμένες και τα δαμάσκηνα, τυλιγμένα με το μπέικον. Προσθέτουμε, αν χρειάζεται, λίγο νερό και ψήνουμε, για ακόμα μία ώρα.

Μην ξεχάσετε τα δαμάσκηνα να είναι σκοπέλου εάν θέλετε να είναι νόστιμο το φαγητό σας

Άντε και καλή σας όρεξη

Από το skopelosnews και το χαμπαρακη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger